Annons
Annons

Martina Haag dömd – slog höggravid kvinna: ”Blev rädd”


Martina Haag dömd – slog höggravid kvinna:

Det var i början av december förra året som författaren och skådespelaren Martina Haag, 52, polisanmäldes efter en krogkväll på restaurang Corvina Enoteca i Gamla stan i Stockholm, något Stoppa Pressarna var först att rapportera om.

I polisens förundersökning berättar Haag själv att hon hade en trevlig kväll på krogen med tre vänner, de åt mat och delade på tre flaskor vin. Personal på restaurangen, samt en höggravid kvinna och hennes vänner, reagerade dock på att författaren ska ha pratat onödigt högt om intima och privata saker.

– De misskötte sig. De var väldigt berusade, pratade väldigt högt och tog inte hänsyn till de andra gästerna. På grund av det bad personalen dem att ta det lite lugnare, säger Issa Hido, restaurangägare, till tidningen Aftonbladet.

Annons

LÄS OCKSÅ: Erik Haag om skilsmässan från Martina: ”Det är många inblandade…”

Efter att upprepade gånger uppmanats att dämpa sig, ska författaren ha gått fram till en höggravid kvinna vid ett annat bord och frågat vad hon och hennes sällskap kunde göra bättre till nästa gång. När den gravida kvinnan svarade att de skulle kunna vara lite tystare, ska tv-profilen ha riktat flera slag mot kvinnans hals och bröstkorg. För Aftonbladet uppger en gäst på restaurangen, som blev vittne till händelsen, att Haag slog kvinnan med öppen handflata, som ”karateslag”, och att hon därefter ska ha sprungit ut från lokalen.

Haag själv menar att hon bara ”viftade till” den gravida kvinnan.

– Rent reflexmässigt viftade jag till tre gånger. Det var inga riktade slag utan mer som man viftar bort en geting eller som man håller på att bli bespottad av en lama, säger hon i polisens förundersökning.

Haag uppger även att hon var ”salongsberusad” vid tillfället. Hon säger att hon upplevde den gravida kvinnan som ”aggressiv och arg”.

– Jag gjorde det för att jag blev rädd, en ren ryggmärgsreflex för att skydda mig själv. Viftningarna var inte alls hårda, jag tror inte det kan ha gjort ont, säger hon i förundersökningen.

Haag har erkänt brott och döms för ringa misshandel. Hon får betala dagsböter på 16 200 kronor.

LÄS OCKSÅ: Efter den bittra skilsmässan – inget bröllop för Erik Haag och Lotta Lundgren

FOTO: Ibl

DELA
TWEETA
MAILA
Annons


Annons


Laddar