Marie Picasso drabbades av en hjärntumör: ”Jag har känt att jag inte orkat leva”

Marie Picasso drabbades av en hjärntumör:
Marie Picasso drabbades för några år sedan av en hjärntumör. Vägen tillbaka har varit tuff. "Jag har känt att jag inte vill leva."
Annons

35-åriga Marie Picasso, eller Shanta Liora som hon ju numera kallar sig, har börjat om på ny kula. Liora betyder ”mitt ljus” på hebreiska.

– Jag försöker börja om helt. Det är svårt att göra det med ett namn som för mig står för så mycket skit. Liora valde jag för att jag ville ge ljus åt andra och hitta ljuset själv, säger hon.

Annons

Tiden efter vinsten i Idol 2007 var riktigt tuff för Marie. Hon led av svår huvudvärk, illamående och svimningsanfall och hon visste hela tiden att något var fel. Läkarna hittade ingenting, trots att Marie mådde sämre och sämre.

– Livet har varit en kamp. Jag har varit extremt ensam och ibland känt att jag inte orkat leva, berättar hon för Malou von Sivers i ”Efter tio”.

Marie kallar sig numera Shanta Liora. Foto: IBL

Marie kallar sig numera Shanta Liora. Foto: IBL

Sångerskan tappade synen på ena ögat, fick magsår, problem med binjurar, sköldkörtel och hypofys. Till slut upptäckte läkarna att hon hade en hjärntumör och i januari 2011 opererades hon.

Annons

– Jag vill bara glömma den tiden. Den är förknippad med så mycket ångest och sorg, förklarar hon.

Efter operationen drabbades hon av hjärnhinneinflammation och tvingades ligga kvar på sjukhuset i en månad. Vägen tillbaka blev tuff. I dag mår hon bättre, även om hon fortfarande har dåliga dagar.

Dela på:
Annons
Laddar