Malin Berghagen lättad: ”Totalt kontaktförbud”

Malin Berghagen lättad: ”Totalt kontaktförbud
Malin Berghagen har äntligen fått ett kontaktförbud utfärdat mot en person som trakasserat henne i sju år.
Annons

Malin Berghagen, 51, har fått kontaktförbud utfärdat mot en kvinna som stakat henne i sju år.

Det började med att kvinnan skrev hotfulla meddelanden på Malin Berghagens blogg. Malin valde till slut att lägga ner sin blogg på grund av detta.

Annons

Trakasserierna fortsatte när Malin gav ut en yogabok. Kvinnan gjorde då en anmälan till Kronofogden och krävde Malin Berghagen på pengar eftersom hon hävdade att Malin skulle ha stulit idé och material till boken från henne.

Malin bestred kravet på pengar och tingsrätten beslutade slutligen att kravet inte ska tas upp i rätten.

Nu har Malin fått kontaktförbud mot kvinnan. Beslutet gäller till augusti.

Det finns på grund av särskilda omständigheter risk att NN kommer att begå brott mot, förfölja eller på annat sätt allvarligt trakassera Berghagen, Malin”, skriver Åklagarmyndigheten i motiveringen till beslutet.

Annons

Kvinnan utreds också för olaga förföljelse mot Malin Berghagen och Malin själv är lättad över beslutet och tycker att polisen har gjort ett fantastiskt jobb.

Hon har äntligen totalt kontaktförbud och får inte på något sätt försöka nå mig. Polis och åklagare har varit helt fantastiska och speciellt nu under helgen som var på Yoga Games i Stockholm. Ett gäng fantastiska kvinnor som fått mig att känna mig oerhört stolt över att vara kvinna och vårt rättssystem. De har visat handlingskraft, noggrannhet, moderskärlek och Modesty Blaise power. Nästan så jag skulle vilja bli polis”, skriver Malin Berghagen till Expressen.

Kontaktförbudet gäller även på nätet, det vill säga alla sociala medier och bloggar.

Det viktigaste för alla som håller på med sociala medier är att vägra stödja näthatet. Och så länge vi låter deras elakheter stå kvar stöder vi faktiskt dom för även om vi inte svarar går andra följare i gång på det”, skriver Malin Berghagen.

FOTO: IBL

Dela på:
Annons
Laddar