Vilken dejtingsajt passar dig bäst?

Känner du att krograggandet aldrig ger utdelning längre (om någonsin)? Är idén om att träffa någon på en ABF-kurs lika usel som den låter? Säger din höft och dina knän nej tack till ännu en salsa-afton i en upplyst föreningslokal?  Då kanske nätdejtning är något för dig. Vi har testat fyra av de populäraste dejtingsajterna och -apparna!

Badoo – ”Svenska folkets snuskigaste favorit”

sexy guy

Källa: Colourbox

Är du typen som med glädje glider runt i foppatofflor och jeansshorts och flexar din tatuerade svank eller torso på Böda camping? Utspelar sig dina sexuella fantasier i gillestugor, i vedboden eller varför inte på ett biljardbord? Skulle du kunna bjuda din dejt på gratinerad falukorv?
Toalett

Källa: Colourbox

Sist men inte minst, gillar du att träna på gym? Då är Badoo platsen för dig! Hit kommer sugna svennebananer som är ute efter något snabbt, snuskigt och okomplicerat.
The beautiful girl operates the yacht

Källa: Colourbox

Tinder – ”Hitta kärleken på toa”

Smiling hipster girl

Källa: Colourbox

Utan att ha någon som helst fakta att luta mig emot, så vågar jag påstå att 90% av matchningarna på Tinder antingen sker i kollektivtrafiken eller i badrummet. Tinder är en superytlig dejtingapp att slå ihjäl tiden med. I princip matas du med ansikten som du antingen säger ja eller nej till, och det går fort. I snitt lägger du cirka 1,5 sekund på att avgöra om personen är tillräckligt attraktiv för att gå på en dejt med.
Jag vågar inte säga hur HBT-människor använder Tinder, men bland hetero-folket ser det ungefär ut så här: är du kille kommer du att tacka ja till ungefär sju av tio tjejer. Är du tjej kommer du att tacka ja till en av hundra killar. Det innebär att du som kille kommer att bli ratad av tusentals kvinnor därute.
Vad den statistiken gör med en mans självförtroende låter jag vara osagt, men det torde få alla Ulf Lundell-romantiker med uppknäppt skjorta ner till naveln och gitarren slängd över ryggen att lägga kungakronan på hyllan.
Men om det till slut blir en matchning, ni ses på en dejt, blir kära och skaffar barn, så kan ni en dag berätta för er lille parvel att “första gången jag såg mamma/pappa var under en långsittning på toa”.

Match – ”För oss som gillar båtar”

Jobbar du med ekonomi? Kanske som revisor eller mellanchef? Går du igång på bilder med folk som åker skidor eller sitter i en segelbåt? Blir du galen om någon kallar golf för en hobby? Har du gått på en vinprovnings-kickoff med företaget och nu insisterar att fråga om druvsort och produktionsår varje gång du beställer in en flaska av husets röda?
Brukar du ofta använda ord som “passionerad”, “entreprenörskap”, “spinning”, “mindfullness” och “pulled pork” i ditt vardagliga vokabulär? Är ditt snuskigaste och roligaste Facebook-skämt en bild på dig med ett glas rosé på balkongen där bildtexten lyder: “Stornjuter på ballen”? Grattis, då kommer du att hitta tusentals likasinnade på Match.

Mazily – ”Om du aldrig vill bli vuxen”

Är Fotografiska din favoritplats i Stockholm? Föredrar du att leva i förnekelse att du faktiskt använder en dejtingsajt – och därmed lägger upp samma länkar till politiska tidningsartiklar som du postat på Facebook? Lever du i tron att ha ett stort antal ”följare” är det samma som att människor är intresserade av att ”följa” det du skriver? Jobbar du som socionom eller inom media?
Är en normal vardagsafton att hänga med dina katter, läsa en serietidning tecknad av en malmöit medan du har Hello Saferide på stereon och surplar i dig linsgryta kryddad med örter du odlat på balkongen? Gillar du att börja meningar med “Asså ba” och sedan avsluta med “kräks lite i munnen”?
Då kommer du att känna dig som hemma på Mazily, dejtingsidornas Landet Ingenstans där ingen behöver bli vuxen.
PS. Skribenten som testat sajterna har inte lyckats något vidare med sitt nätdejtande och ja – han är lite bitter.