Tim Cook kom ut som gay – Ryssland tar bort Apple-monument

Efter att Apples grundare Steve Jobs gick bort restes ett stort Apple-monument i Ryssland. Men bara dagar efter att företagets vd Tim Cook kommit ut som gay togs det bort.

I fjol införde Ryssland antihomo-lagar som kritiserats starkt, bland annat har ryska nyhetsartiklar som rör homosexualitet eller homosexuellas rättigheter fått åldersgräns. Men president Vladimir Putin, 62, såg inget konstigt med det.

– Det handlar om att skydda barn, sa han i somras.

Putin tycker inte Rysslands homofientliga lagar är konstiga. Foto: All Over Press

Putin tycker inte Rysslands homofientliga lagar är konstiga. Foto: All Over Press

Härom veckan kom Apples vd Tim Cook, 54, ut som homosexuell. I ett pressmeddelande berättade Tim hur stolt han var över sin sexuella läggning och att han såg den som “en gåva”. Men homofientliga Ryssland håller knappast med. För att hedra Apple-grundaren Steve Jobs som gick bort i cancer 2011 reste ryska holdingbolaget ZEFS ett monument i hans ära, en jättestor iPhone.

Den gigantiska iPhonen har nu tagits bort. Foto: AP

Den gigantiska iPhonen har nu tagits bort. Foto: TT

Bara dagar efter Tim Cooks uttalande har den tagits bort.

”Rysk lagstiftning förbjuder propaganda för homosexualitet och andra sexuella perversioner riktad mot ungdomar. Efter att Apples vd Tim Cook öppet uppmanade till sodomi så har monumentet tagits i enlighet med rysk lagstiftning till för att skydda barn mot information som förnekar traditionella familjevärderingar”, skriver ZEFS i ett uttalande, enligt Washington Post.

För några veckor sedan kom Apples vd Tim Cook ut som gay. Foto: All Over Press

För några veckor sedan kom Apples vd Tim Cook ut som gay. Foto: All Over Press

SENASTE NYTT!