Så reagerade de arabiska tidningarna på Charlie Hebdo-massakern

Massakern av redaktionen på Charlie Hebdo och de döda i spåren av terrordådet har upprört en hel värld. Så här valde de arabiska tidningarna att hylla offren.

Vissa verkar ha fått för sig att terrordådet mot Charlie Hebdo och dess anställda skulle på något sätt hyllas i arabiska medier. Inget kunde vara mer fel.

Precis som många av världsmedierna publicerade flera arabiska tidningar karikatyrer efter attentatet som en hyllning till sina döda kollegor på Charlie Hebdo.

Hänt har samlat några av dem.

Libanon

cartoons1

Foto: Imgur

Den här teckningen publicerades i tidningen An Nahar och mannen på bilden säger “Men… han kallade mig för terrorist!”

cartoons2

Foto: Imgur

Även den här karikatyren kommer från An Nahar och texten betyder “Det är såhär vi hämnas på mördarna”.

cartoons3

Foto: Imgur

Den kontroversiella tidningen Al Akhbar, som har utmålats för att gå Hizbollahs ärenden, trycke ovan teckning där texten betyder “Frihet i luften”.

Quatar

cartoons4

Foto: Imgur

Den engelskspråkiga tidningen Al-Arabi Al-Jadeed tryckte ovan teckning efter terrordåden. Den visar hur en penna krossar terroristernas kula.

Egypten

cartoons5

Foto: Imgur

Den egyptiska tecknaren Makhlouf har gjort sig känd som en av de mest flitiga arabiska tecknarna efter dådet. Hans teckningar har blivit publicerade i Al-Masry Al-Youm och den arabiska texten lyder “I stöd för Charlie Hebdo”.

cartoons7

Foto: Ahram

Även ovan teckning kommer från Makhlouf och föreställer ett självporträtt samt en karikatyr av en terrorist. Texten här lyder också “I stöd för Charlie Hebdo”.

cartoons6

Foto: Ahram

Konstnären Anwar står bakom ovan teckning som publicerades i Al-Masry Al-Youm och den arabiska texten betyder “Länge leve satiren”.

Så nej, terrordådet i Paris hyllas inte i de arabiska tidningarna – för den som nu trodde det. Terror är terror – oavsett var i världen man befinner sig, och ingen vid sina rätta sinnen tycker att det finns något bra med det.

SENASTE NYTT!