Katterna sövs för att tatueras – den sjuka trenden får folk att rasa

Att som vuxen människa vilja smycka sin kropp med permanenta tatueringar är en sak, men när man medvetet väljer att tatuera sitt husdjur har det gått för långt och det är djurplågeri på hög nivå.

De senaste åren har nakenrasen Sphynx ökat i popularitet, men alla skaffar inte den kala, storörade katten för sällskapets skull.

På nätet cirkulerar ett flertal bilder på hur stackars nakenkatter sövs och tatueras – för människans nöjes skull.

Via: sfgate.com

Via: sfgate.com

De första bilderna på en gaddad misse dök upp på bloggar och i forum i början av 2009 då en rysk kvinna vid namn Oksana Popova lät tatuera bilden av den egyptiska faraon Tutanchamon på sin katt. Hon tyckte helt enkelt att det var en hyllning eftersom katten liknade de egyptiska kattstatyerna.

– Jag ville ha något nytt och annorlunda, uttalade hon sig i Mirror.

Sedan dess har folk runtom i världen kopierat plågeriet, men mest förekommande verkar det ändå vara i Ryssland.

Den ryska kattägaren Timur Rimut, 26, lade 2012 upp en film på Youtube där hans katt sövs ner, varpå Timur själv tatuerar in en diamant på kattens hårlösa bröst, samt den latinska texten ”Carpe Diem”, som betyder fånga dagen.

Den grymma proceduren tog närmare tre timmar och när katten började vakna till liv satte Timur det förvirrade djuret i sitt knä och poserade för kameran.

Man ska tänka på att det alltid medför en risk att söva ett djur och särskilt under så lång tid. När katten vaknar till är den med all säkerhet rädd och har ont efter ingreppet. För att inte tala om den jobbiga läkningsprocessen som kan ta flera veckor.

– Det här är hemskt! Katten kan inte tala för sig själv, det är samma sak som att en pappa skulle tatuera sin bebis, skriver någon i kommentarerna på Youtube. En annan skriver:

– Det här är den ultimata grymheten. Jag kan inte förstå hur en djurägare kan göra något sånt här mot sitt djur.

Andra läser också:

Den här bilden är ett chockerande bevis på hur vi förstör vår planet

De mördar noshörningarna och tar deras horn – för att bota impotens

De här bilderna visar hur kvinnor ser ut efter att ha fött barn

SENASTE NYTT!