Håkan ställer upp som julpojkvän: "Jag hoppas att det ska bli något roligt av det"

Håkan ställer upp som julpojkvän: "Jag hoppas att det ska bli något roligt av det"

Håkan Skyracer Eriksson har redan blivit kontaktad av flera tjejer som behöver en påhittad pojkvän på julafton. Och den som får äran att visa upp skåningen för släkten kan förvänta sig en rolig dejt: "Jag hittar alltid på galna saker", säger han till Hänt.

Håkan Skyracer Eriksson, 46, har redan tagit emot ett par mejl med anledning av sin annons om att spela pojkvän på julafton.

– Det är även några som inte är singlar som har hört av sig och sagt att det var en kul grej, och att de hade hört av sig om de varit singlar, berättar han för Hänt.

Skarmavbild 2014-12-23 kl. 09.51.58

Det var i går kväll, den 22 december, som Håkan skrev ett inlägg på Facebook, där han erbjöd sig att ställa upp som pojkvän åt en tjej som inte vill komma ensam till släkten på julafton.

“Du kan välja mellan att ha pojkvännen som du själv önskar för att passa dina föräldrar/släkt eller pojkvännen du vet att de inte skulle föredra”, skriver han i annonsen.

– Jag läste en artikel om att det var många som hade ångest över att de inte hade någon att gå med när de skulle träffa släkten, för att de alltid fick massa frågor.

Håkan jobbar till vardags som butikschef på Mekonomen. Foto: Privat

Håkan jobbar till vardags som butikschef på Mekonomen. Dessutom gillar han att DJ:a, spela tv-spel och bygga på sin racerbil. Namnet Skyracer använder han som gamertag. Foto: Privat

Själv firade Håkan jul redan den 13 december, då han åkte ned till familjen i Skåne. Där åt han julmat, bytte julklappar och tittade på Kalle Anka. Resten av familjen är nämligen i Florida över jul, och Håkan tillbringar högtiden i Stockholm, där han bor och nu erbjuder sina tjänster. Helt gratis, dessutom.

– Alternativet var att spela tv-spel med polarna, berättar han och menar att det då är roligare att få lära känna nytt folk.

Håkan är intresserad av andra människors livsöden och har inga problem med att bjuda på sig själv.

– Jag hittar alltid på galna saker. Jag har spelat musikal, jag sjunger, jag har gogo-dansat och strippat.

LÄS MER: 6 sjuka julrim som inte borde få existera

Någon striptease blir det dock inte på julafton, hur mycket hans dejt än ber om det.

– Nä, där går gränsen! säger han och skrattar.

Frågan är om han hoppas på ett äkta Hollywoodslut, där de båda främlingarna faller handlöst för varandra?

– Jag hoppas att det ska bli något roligt av det, svarar han diplomatiskt och avslöjar att han redan fått en förfrågan inför nyår.

– Det var en tjej som tyckte att det blev lite snabbt inpå med julafton, men som berättade att hon alltid är femte hjulet på parmiddagen på nyår. Och det passar bra, jag kan både dansa och sjunga!

Läs det här också:

Behövde par till parmiddag – la ut annons på Blocket

Lotta ljög i panik för vännerna: ”Jag hittade på en pojkvän”

Andreas Johansson bjuder på gratis bio i jul: ”Vi glömmer att räcka ut en hand till våra medmänniskor”

FRÅN FÖRSTASIDAN