De mördar noshörningarna och tar deras horn – för att bota impotens

I 60 miljoner år har noshörningen existerat och en gång i tiden fanns det 30 arter. I dag återstår bara fem och människan är på god väg att utrota dem helt. Allt på grund av att deras horn felaktigt marknadsförs som mirakelmedicin.

Noshörningar kan leva upp till 50 år, men många får aldrig chansen. Var sjunde timme dör en noshörning till följd av tjuvskytte, enligt organisationen Rhinos Without Borders.

Fortsätter det i den här takten kommer det inte dröja länge förrän det ståtliga djuret är helt utrotat.

Via: Ricky Gervais

Bilden visar hur en noshörningsmamma, som fallit offer för jägare, sörjs av sin unge. Via: Ricky Gervais

Precis som elefantens elfenben är det noshörningens horn som tjuvjägare vill åt. 60 procent av hornen mals ner till ett fint pulver som sedan används i kinesisk medicin och sägs bota allt från huvudvärk och feber till impotens och cancer, dock helt utan vetenskapliga belägg.

Via: africa-wildlife-detective.com

Hornen avlägsas vid roten på ofta levande noshörningar. Via: Africa Wildlife Detective

I Vietnam är efterfrågan på noshörningshorn så stor att de under 2014 betingade ett högre pris än guld på marknaden i Hanoi, enligt WWF.

VIa: Onemoregeneration.org

Hornen är eftertraktade på den asiatiska marknaden. Via: Onemoregeneration.org

Noshörningarna som faller offer för tjuvjägare går en mycket plågsam död till mötes. Inte sällan skadeskjuts djuren av dåliga skyttar eller så sövs de med ett tyst bedövningsvapen – allt för att inte tjuvjägarna ska upptäckas av parkvakter.

Sedan kapar de helt enkelt hornet av den levande noshörningen som långsamt förblöder.

Finns det en unge med i bilden dödas den oftast och tjuvarna tar det lilla horn som finns eller så skjuts ungen för att den inte ska gå emellan medan de karvar ur moderns horn.

Via: Tumblr

Vissa noshörningar hittas och får hjälp i tid, men de allra flesta är redan döda eller får avlivas akut på plats. Via: tumblr.com

Flera organisationer världen över arbetar för att rädda planetens sista noshörningar och alla kan vara med och bidra.

Vill du dra ditt strå till stacken så tänk på att aldrig köpa produkter som innehåller noshörningshorn, sprid informationen vidare och donera till hjälporganistationer.

Läs vidare:

12 helt sjuka saker du som kvinna inte får göra enligt lag

Den här bilden är ett chockerande bevis på hur vi förstör vår planet

12 myter om kvinnors sexualitet som vi inte vill höra längre

SENASTE NYTT!