Dana besegrade bröstcancern – tatueringarna hjälpte henne att läka

07 okt, 2015 
AvElisabeth Andersson
Dana Donofree överlevde bröstcancern. Så här valde hon att bevara minnet av sin kamp.
Annons

Dagen innan hon skulle fylla 28 år, och samma dag som hon skulle ha sin möhippa, fick Dana Donofree veta att hon drabbats av en aggressiv typ av bröstcancer. Det närmaste året därefter åkte hon in och ut på sjukhus. Hon tvingades till en dubbel mastektomi, det vill säga avlägsnandet av båda brösten, och plågsamma cellgiftsbehandlingar.

I dag, fem år senare, är hon friskförklarad och har genomgått en bröstrekonstruktion.

Foto: Nikki Riley
Foto: Nikki Riley

Dana valde dock att inte rekonstruera sina bröstvårtor. Istället bestämde hon sig för att täcka sina ärr med en tatuering – som för alltid ska påminna henne om hur hon överlevde kampen mot cancern.

– Det var också ett sätt för mig att hylla mig själv, min kropp och det jag hade gått igenom. Det kanske inte var ett traditionellt val, men det fick mig att känna mig hel igen, och det är allt som betyder något, säger hon till Metro.

Annons
Foto: Nikki Riley
Foto: Nikki Riley

Resultatet blev ett körsbärsträd som börjar på hennes rygg och omsluter hennes bröst.

Därefter ville Dana ha något för att dölja det ärr hon fått på armen efter infarten för cellgiftsbehandlingarna. Hon berättar att cellgifterna nästan tog kål på henne.

Foto: Dana Donofree
Foto: Dana Donofree

– Det liknade inget annat jag någonsin upplevt. Det var det hemskaste jag varit med om under hela min resa, och varje gång jag tittar på det ärret kommer alla känslor och minnen tillbaka, förklarar Dana för Mashable.

Hon täckte ärret med en lotusblomma, som symboliserar pånyttfödelse.

Annons
Foto: Tracy Birdsell
Foto: Tracy Birdsell

Den tredje tatueringen kallar hon själv för “livets vingar”. Den representerar hela hennes resa och allt vad det inneburit för henne och hennes make.

Dana kommer aldrig att glömma hur hon kände sig när hon såg sig i spegeln efter att allt bläck var på plats.

Foto: Nikki Riley
Foto: Nikki Riley

– Jag kände mig som den tuffa tjejen jag var innan cancern, tillägger hon för Metro.

Andra läser också:

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons