Bilderna på koalan Ash visar precis hur hemsk skogsskövlingen är

I Australien skövlas enorma ytor skog för att ge plats åt bebyggelse. Koalan Ash är ett av de djur som inte längre har någonstans att bo. Nu berörs hela världen av hennes gripande öde.

Koalan Ash hittades när hon irrade omkring på den ödelagda marken som en gång bestod av skog längs australiska Guldkusten.

Det skövlade området var inte bara ett hem för koalor. Tusentals andra djurarter, allt från fåglar, reptiler, kängurur och vallabyer till pungdjur, fladdermöss och myrslokar var också beroende av träden, grönskan, fukten och skuggan.

Många av djuren förlorade garanterat livet under den här masskövlingen“, skriver Wildcare Australia på sin Facebook-sida.

Ash räddades av en volontärarbetare och fördes till säkerhet, men hon kommer aldrig kunna återvända hem.

Ash hittades en eftermiddag när hon irrade omkring, förvirrad och desorienterad, på platsen som var hennes hem innan skogsmaskinernas framfart.

Nu finns det ingenting kvar för henne att återvända till. Den här synen berör oss djupt“, skriver Wildcare Australia om bilderna.

Ash tas omhand av vår koalaskötare och kommer remitteras till Currumbin Wildlife Sanctuarys sjukhus där hon ska genomgå en hälsoundersökning. För tillfället njuter hon av en stor hink färska eukalyptusblad som hon snabbt slukar“, rapporterar Wildcare Australia.

– Det är tydligt att det är fel på Australiens miljöskydd när koalor tvingas vandra längs vägarna, utan något hem. Vi borde göra allt vi kan att rädda de här djuren och inte göra dem hemlösa, säger Jessica Panegyres från Greenpeace till Buzzfeed News.

Andra läser även:

Katterna sövs för att tatueras – den sjuka trenden får folk att rasa

De mördar noshörningarna och tar deras horn – för att bota impotens

Den här bilden är ett chockerande bevis på hur vi förstör vår planet

SENASTE NYTT!