Andreas Johansson bjuder på gratis bio i jul: "Vi glömmer att räcka ut en hand till våra medmänniskor"

Julafton är en glädjens högtid – men kan vara särskilt tuff för de som har det svårt. Därför bjuder Andreas Johansson, 35, och hans kollegor på Parkbiograferna i Hässleholm på gratis julbio på julafton.

Andreas Johansson, 35, jobbar på Parkbiografen i Hässleholm och kan nomineras till julens hjälte. På julafton kommer biografens maskinist bjuda på julbio – för att kunna glädja barn och föräldrar som inte har det så bra ställt.

Jag ville göra någon glad. Det känns som vi glömmer att räcka ut våra händer till våra medmänniskor. Framför allt barnen, säger Andreas till Hänt.se.

Hans chef, Per-Magnus Almquist, gillade idén direkt och lovade att hjälpa till ekonomiskt om Andreas tog hand om det administrativa.

LÄS MER: Den här kassören visar att det finns hopp för mänskligheten

– Det var ett väldigt enkelt beslut. Jag visste ungefär vad det skulle kosta och det får jag ta. Jag gör det en gång. Då har jag i varje fall gjort något, berättar Andreas.

Han och kollegorna Sofie, Rasmus, Emelie, Markus och Emma på Parkbiograferna i Hässleholm kommer närvara under julaftonsförmiddagen för att ta emot besökarna. Tillsammans med den lokala välgörenhetsorganisationen Julklappshjälpen kom de fram till vilken film som skulle visas och med hjälp av dem fick även eventet stor spridning hos de lokala invånarna i och omkring Hässleholm.

–”Småkryp” blev högst önskad och filmen distribueras av Studio S. De blev inspirerade av idéen och var så vänliga att de bjuder på visningen.

Andreas Johansson jobbar på Parkbiograferna i Hässleholm.

Andreas Johansson jobbar på Parkbiograferna i Hässleholm. Foto: Privat

På frågan om Andreas har något tips eller råd hur man kan gå till väga om man också vill hjälpa de mindre lyckligt lottade svarar han:

– Alla kan göra något. Tänk: “Vad kan jag göra för att göra världen bättre?” Sen gör det. Gör en liten skillnad. Det blir kanske inte en succé, men det kan aldrig bli fel när man hjälper någon annan.

LÄS MER: Frun somnade in – dagen efter dog mannen av brustet hjärta

Klockan 10:30 på julafton är det show time för stora och små, och Andreas och kollegorna lovar att bjuda alla besökare på både snask och dricka under biovisningen i den 203 stolar stora salongen.

Vill du också hjälpa Julklappshjälpen i Hässleholm? Swisha in pengar på nummer 1236571533 eller skänk en slant via bankgiro 160-4602. Alla pengar som organisationen får in går till att köpa julklappar till de behövande.

SENASTE NYTT!