Alex Morgan blir den första kvinnan på Fifa-omslaget – här är varför

22 jul, 2015 
AvCharles Thulin
Messi, Messi, Messi? Morgan, Morgan, Morgan! Nu kan du till slut (äntligen!) spela Fifa med damlag efter 20 års mansdominans.
Annons

Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, David Beckham och Wayne Rooney. En stor del av världens främsta fotbollsspelare har fått pryda omslagen på de populära sport-tv-spelen Fifa.

Trots det har spelserien helt ignorerat några av världens bästa fotbollsspelare och halva världens befolkning. Fifa har alltid varit männens arena och trots att damfotbollen de senaste åren etablerat sig har Fifa envisats med att bara ha med män – fram tills nu:

messifarsallskap_1507273_650x
Alex Morgan blir första kvinnan som tar plats på de mansdominerade Fifa-omslagen.

Alex Morgan heter den amerikanska forwards-stjärnan och världsmästaren som tar plats bredvid Lionel Messi på tv-spelets omslag. Och det finns en anledning till varför hon platsar att representera världens fotbollsspelande kvinnor.

Alex Morgan är världsmästare och OS-mästare med USA och är en av världens mest tekniska stjärnor. Här är klippen som visar varför hon är väl värd en plats bredvid Lionel Messi.

Annons

Just det. Hon är också en framgångsrik författare och fotomodell.

Det svenska damlandslaget är ett av 12 länder som får vara med i tv-spelet.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons