13 exempel på hur jobbiga dina kompisar blir på fyllan

De slåss, gråter och spyr. Och det slutar alltid med att du måste städa upp soppan. Du älskar dina vänner – men vissa av dem blir riktigt jobbiga på fyllan.

Äntligen helg!

När du går ut för att ta ett par glas efter en lång arbetsvecka ser du fram emot en trevlig kväll i sällskap av goda vänner. Lite vin och en nice ostbricka liksom. Det sista du vill är att behöva sitta barnvakt åt kompisen som alltid blir för full.

Och du vet precis vem jag menar. Den där polaren som babblar i evigheter om “varför vi egentligen finns”  eller kollegan som hånglar med exakt vem som helst.

De slåss, gråter och spyr. Och innan du vet ordet av har utgången tagit en helt annan vändning. Plötsligt är du inklämd i ett litet toalettbås och håller irriterat upp håret på din vän som inte kan sluta kräkas.

Och det slutar alltid med att du måste leda kompisen hela vägen hem. Typ såhär.

agyx9Vv_460sa

Du känner dig way too old for this shit. Men du kan ju inte dumpa din homie!

Lugn. Det finns hjälp att få. Hänt har listat alla dina vänner på fyllan, med tips om hur du bäst pysslar om dem.

1. Det existensiella fyllot

leo

Så fort den här polaren dricker ett par bärs får du alltid lyssna på meningslöst dravel om tingens ordning. Men det är ingen vidare intellektuell konversation ni för. Du himlar med ögonen medan vännen sluddrar för sig själv om “Zeitgeist” och “den där boken av han Camel” (reds anm. Camus), som du är rätt säker på att hen aldrig har läst. Du pallar inte lyssna på ett enda ord till och försöker tänka ut en plan.

Tips: Se dig om i baren. Leta efter en figur som stirrar djupt ner i glaset. Helst en äldre herre med lite bister uppsyn. Knuffa över din kompis. Beställ en dubbel whiskey till båda två. Håll tummarna! Förhoppningsvis bondar de i en diskussion om att allt är skit medan du minglar vidare.

2. Det deprimerade fyllot

crying

Det spelar ingen roll att ni har det jättetrevligt. Plötsligt bölar din kompis hysteriskt och du har ingen aning om vad som kan ha hänt de senaste fem minuterna som fått din vän att bli Woody Allen-neurotisk. Och förmodligen finns det ingen som helst anledning till det heller. När kompisen använder din tröjärm som näsduk inser du att något måste göras. Och det nu.

Tips: Beställ ett stort glas vatten i baren och lite pommes. Det finns inga sorger som en fet tallrik kolhydrater inte kan råda bot på. Dessutom är det svårt att gråta och äta samtidigt.

3. Fylleringaren

dial 2

Den här vännen ringer alltid upp sina ex klockan tre på natten för att tjafsa med någon som hen inte sett på typ fyra år. Fireball-shotsen som ni svepte precis har skapat ett trängande behov hos din polare att lösa gamla dispyter i ett sedan länge förlorat samliv. Det är i alla fall vad din vän tror. Mottagaren av samtalet fattar inte ett skit eftersom det enda som hörs är osammanhängande sluddrande och en och annan förolämpning.

Tips: Ta telefonen som gisslan resten av kvällen. Det är faktiskt inte svårare än så.

4. Hånglaren

kiss

Det är inget fel med att hångla lite på fyllan, men lite självrespekt får man faktiskt ha. Det har inte din kompis. Efter ett par drinkar flyger all värdighet ut genom fönstret och vem som helst förvandlas till den perfekta partnern. Till och med den där skummisen utanför klubben som inte fick komma in.

Tips: Knäpp ett foto på samtliga fyllekyssar under kvällen. Skicka bildspelet till din vän dagen efter. Förhoppningsvis är skammen nog för att din vän ska bli noggrannare i sin sortering nästa gång.

5. Förnekaren

deny

Trots att din kompis knappt kan fokusera med blicken insisterar hen att ni ska försöka komma in på den där nya klubben. Men det är lönlöst att övertyga din vän om att ni lär bli nekade i dörren. Du vet inte hur många gånger du hört polaren säga “jag är inte full” för att sedan tappa balansen och trilla omkull.

Tips: Gå till en lite sunkigare krog där ingen bryr sig. Stammisarna där är ändå alltid packade, så din vän kommer att smälta in fint bland mängden.

6. Bråkmakaren

anigif_enhanced-buzz-18853-1379891470-0 2

Den här polaren blir alltid aggressiv på fyllan. Alla ska det tjafsas med; bartendern som inte tog er beställning fort nog, tjejen precis bredvid som inte har lust att snacka och så klart – dörrvakten. Du ser med förfäran hur den ena svordomen efter den andra flyger ut ur munnen på din vän och dörrvakten ser inte särskilt road ut. Tvärt om. Eftersom du vet att kvällen riskerar att sluta i fyllecell måste du agera precis nu.

Tips: Gå fram till dörrvakten och dra bort din vän. Ursäkta dig bäst du kan med förklaringen att kompisen precis blivit av med sitt jobb och är lite emotionellt instabil. Har ni tur nöjer sig dörrvakten med att ni smörar lite. Och beställ ingen sprit resten av kvällen. Absolut ingen sprit.

7. Kräkmaskinen

pukey 2

Ni är i full färd med att hoppa upp och ner på dansgolvet till den där låten av Rihanna när du ser hur något håller på att hända med din kompis. Japp, det är en spya som är på väg upp. Inte igen, tänker du. För den här kompisen kan verkligen inte hantera alkohol. Och då det är riktigt svårt att navigera genom en fullproppad klubb med en fet pizza i käften är det ditt ansvar att leda vännen till muggen.

Tips: Andas genom munnen. För det här går inte att förhindra. Spy lilla vän, spy. Men försök att hålla dig lite på avstånd. Du behöver inte gå närmare den där toalettstolen än nödvändigt. Checka att din polare ser relativt hel och ren ut när ni är på väg därifrån, bara.

 8. Drummeln

spillinh 2

Förmodligen är den här kompisen lite av en klumpeduns i nyktert tillstånd också. Men så fort ett par öl slinker ner förvandlas vännen till en ren katastrof. Det spills, ramlas och drälls. Hur svårt ska det vara att bära två bärs liksom?

Tips: Beställ ölen själv och bär dem med varlig hand till ert bord. Ta med dig en hög med servetter.

9. Maxaren

booze

Allt eller inget. Det är den här polarens devis. Helst allt, på en gång. Jägerbombs, vodka, och inte minst där vidriga tequilan. Bara åsynen av de tomma shotglasen som radas upp på ert bord får dig att vilja spy. Hur din polare kunde sänka ett helt flak bärs på förfesten är ett mysterium, but maxaren is still going strong och vrålar högt som en brunstig tjur efter varje shot. Du rycker till av förskräckelse. Vem är den här människan? Är det ens en människa?

Tips: Även om polaren fortfarande står upp kan du räkna med att diverse sinnen är något avdomnade. Jag lovar att det inte märks om du häller ut shotsen i närmaste blomkruka. Ge maxaren en high five bara.

10. Freaket

drunk

Din kompis är en speciell filur. Harmlös, men något excentrisk. Kompisen beställer alltid de där flummiga paraplydrinkarna fulla av sprit som gör hen helt stirrig. Och tyst. Den där blicken liksom. Du inser att alla potentiella ragg inom en mils radie blir bortskrämda. Men trots att du ber kompisen att slappna av är det helt lönlöst.

Tips: Du känner inte den här personen. Du vet inte vem det är. Det är bara någon som hakade på dig.

11.Dansdrottningen

drunk-people-gifs-3

Plötsligt pumpas din kompis favoritlåt ut ur högtalarna. Polaren stormar ut på dansgolvet och kräver allas uppmärksamhet med en kass version av den där lapdancen från “Death Proof”. Du fattar att dansdrottningen gillar att rocka loss, men man måste ju inte köra stegen som man lärde sig på möhippan.

Tips: Luta dig tillbaka och njut. Det är trots allt inte du som skämmer ut dig.

12. Våghalsen

full

Den här polaren är verkligen ett förvuxet barn. När ni är på väg hem ska det alltid klättras och hängas från livsfarligt höga byggnader och stuprännor. Med lite alkohol i systemet tror den här kompisen att parkour kräver noll träning – och ingen balans alls.

Tips: Dra ner vännen från den där stuprännan. Och i värsta fall, ring brandkåren.

13. Zombien

drunk-people-gifs-9

Kvällen lider mot sitt slut och det märks inte minst på din kompis som knappt kan stå upp längre. Trots att kompisen verkligen kämpar med balansen så går det bara inte. Hen faller ihop som en liten spritstinkande hög på golvet och du är den som måste städa upp soppan.

Tips: Släng in din kompis i en taxi och ge chauffören hemadressen. Och hoppa in du med. Du är förmodligen rätt full själv vid det här laget.

Ha en bra dag nu och glöm inte att gilla oss på Facebook!

SENASTE NYTT!