10 kreativa aprilskämt som lurade fler än de borde

Brukar du bli lurad på första april? Hänt har listan på några av de bästa skämten genom åren.

Årets lurigaste dag står för dagen och ingen går säker. Traditionen att luras härstammar från 1500-talet och brukar leda till många otroliga “nyheter”.

Hänt har rotat fram några godbitar. Se det som en förberedelse på det som komma skall eller bara en roande återblick. Och för dig som ämnar lura dina vänner i år lämnar vi ett hett tips i slutet.

1. För tre år sedan ville TUI (f.d. Fritidsresor) få oss att tro att vi genom alternativet Blue Pets kunde ta med oss våra älskade husdjur på solsemestern.

Foto: fritidsresor.se
Foto: fritidsresor.se

2. 2014 hakade Ving på hipstervågen och sade sig kunna erbjuda särskilda resmål med långkok och mikrobryggerier för denna trendkänsliga målgrupp.

Foto: vingbloggen.ving.se

3. På familjesidorna i Västerbottens-Kuriren 2010 kunde den uppmärksamma konstatera att en och samma man figurerade som pappa fyra gånger. Ett resultat av en galen svensexa, sades det.

Foto: http://media.ajour.se/

Via: Ajour.se

4. För två år sedan bad IKEA Norge alla sina kunder som av misstag fått en insexnyckel för vänsterhänta om ursäkt samt återkallade verktyget.

Foto: Ikea Norge

Via: Ikea Norge

5. 2012 berättade Dagens Industri om Apples stödköp av den grekiska ön Ios som bär samma namn som deras operativsystem i Iphone och Ipad.

Foto: di.se

6. Förra året kom Google med denna geniala lösning för tråkiga bilder, Google+ Auto Awesome, som sades liva upp dina bilder med fotobombande kändisar à la David Hasselhoff.

Foto: googleblog.blogspot.se

7. ICA målade upp en närmast mardrömslik framtid med deras egen version av Google Glass i fjol.

8. 1962 var tv-sändningarna fortfarande svartvita, men den första april meddelande SVT att det hela enkelt kunde avhjälpas med hjälp av en nylonstrumpa över rutan. Skämtet var enormt framgångsrikt och lämnade många tv-tittare besvikna.

Foto: hoaxes.org/

9. Bland alla konstiga dieter och mellamål som redan finns verkade det ju inte helt otroligt att Polarbröd skulle lansera denna drickyoghurt med brödsmak förra året.

Foto: mynewsdesk.com

10. Smakar det så kostar måste polisen i Växjö/Alvesta ha tänkt när de kläckte skämtet om att börja ta betalt för övernattning i fyllecell med rabatt för studenter och pensionärer 2014.

 Och till sist. Här kommer ett litet tips om hur du kan lura dina vänner:

Andra har även läst:

Här hånglar David Hellenius upp Jessica Almenäs: ”Känns skönt att slippa smyga” 20 Mars 2015

13 kändisar som har en dubbelgångare av annan etnicitet

Räven Todd tror att han är en hund – går i koppel och viftar på svansen

SENASTE NYTT!