Méndez stoppade inspelningen – efter sonen Leos avslöjande

Méndez stoppade inspelningen – efter sonen Leos avslöjande
Leo Mendés är en superstjärna i Chile där han hade en egen dokusåpa. När hans son kom ut som gay valde Leo att lägga ner showen.
Annons

Leo Méndez, 42, är deltar i år i Melodifestivalen för tredje gången. Trots att Leo Mendéz är ganska okänd i Sverige är han en superstjärna i Chile där han bor.

När han efter 26 år flyttade tillbaka till Chile startade han egna tv-serien ”Los Mendéz”.

Annons

– Jag älskade ”The Osbournes” och jag kände igen mig i dem, jag och min familj är också galna, säger Leo Mendéz till Aftonbladet.

Serien sändes på tv i två år och blev omåttligt populär. Hela familjen Mendéz blev kändisar i Chile och tidvis tvingades de skyddas av livvakter.

Annons

– Programmet blev en smash med miljontals tv-tittare och det blev ett enormt genomslag, det gick inte att gå på gatan utan att det blev helt hysteriskt, säger Leo Mendés.

Efter fyra enormt populära säsonger beslutade Leo Mendéz att lägga ner showen. Anledningen var att han oroade sig för sin familjs säkerhet.

– Min son gick ut med att han är gay och det är en helt annan mentalitet i Chile än här i Sverige när det gäller homosexualitet. En kille hade precis blivit torterad och mördad för att han var gay så jag var rädd för min sons liv, säger Leo Mendéz.

Han är väldigt stolt över sin son och berättar om sin reaktion när sonen berättade att han var gay.

Annons

– Jag ser upp till min son. Min son är en hjälte. Det blev en historisk förändring när han kom ut och hanfick andra ungdomar och till och med vuxna programledare att också våga göra det, säger Leo Mendéz.

Leo beskriver sig själv som en ”extremt överbeskyddande” pappa som gör allt i sin makt för att hålla sina barn i säkerhet.

– Om de har problem löser jag det åt dem. Gråter de så klär jag ut mig till clown så det får skratta. Jag lever för mina barns lycka, säger Leo Mendéz.

På lördag syns Leo Mendéz i Melodifestivalen där han ska framföra låten ”Everyday”. 2002 tävlade han med låten ”Adrenaline” och året efter med låten ”Carnaval”. Han ser mycket fram emot att ställa sig på scenen.

– Jag är inte ett dugg nervös, säger han.

Se de galnaste scenkläderna i Melodifestivalen – någonsin

FOTO: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…