Prinsessan Sofias långa paus – sanningen bakom frånvaron

Prinsessan Sofia avslöjar nya projektet med prins Carl Philip: ”Jätteviktigt”
Idag dök prinsessan Sofia upp på Riksdagens högtidliga öppnande, sida vid sida med maken prins Carl Philip.
Det är något av en comeback för Sofia som under en tid lyst med sin frånvaro i det kungliga arbetet.
Men trots detta har prinsessan Sofia har haft fullt upp.
Annons

Riksdagens öppnande är den formella starten på riksdagsåret och inleds traditionsenligt med gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm. Drottning Silvia och kung Carl Gustaf närvarade i sällskap med kronprinsessan Victoria och prins Daniel – samt prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Annons

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill deltog inte vid ceremonin utan är hemma i Florida.

Prinsessan Sofia har under en lång tid inte haft några kungliga uppdrag. Faktum är att hon inte haft något uppdrag mellan Victoriadagen den 14 juli och den 2 september då hon besökte Sofia-hemmet, skriver Svensk Dam.

Annons

Med prins Carl Philip vid sin sida såg prinsessan Sofia utvilad och pigg ut. Men under sin frånvaro har hon inte gått sysslolös, långt ifrån.

Bland annat har hon jobbat med välgörenhetsorganisationen Project Playground, ett arbete som hon är mycket engagerad i. Organisationen har Sofia grundat med sin vän Frida Vesterberg för nio år sedan. Project Playground har sin bas i Stockholm och under sin frånvaro från det kungliga arbetet har prinsessan Sofia besökt de nya lokalerna i Hallonbergen.

Inte i kalendern

Det är inte första gången prinsessan Sofia varit frånvarande från offentlighetens ljus för att arbeta med sina hjärtefrågor i det dolda.

Annons

I början av årets ekade hennes kungliga almanacka tom. Även då hade hon lagt mycket tid på arbetet med Project Playground. I februari besökte Sofia Sydafrika i en vecka för arbetet med hjälporganisationen, något hon delade med sig av på Instagram.

Samma månad la prinsparet upp en bild på sitt Instagramkonto där de avslöjade sitt bok-samarbete med Bris. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har gett ut en handbok med information till föräldrar kring hur man kan hantera näthat.

I april deltog prinsessan Sofia vid en inspirationsdag anordnad av Galostiftelsen. Några veckor senare besökte hon organisationen I have a dream där hon gav en föreläsning om sitt arbete med Project Playground.

För Svensk Dam berättade hovets informationschef Margareta Thorgren om anledningen till att dessa åtaganden inte finns med i prinsessan Sofias kalender.

Annons

– I kalendern lägger vi inte upp alla uppdrag som kungafamiljen har, men vi försöker lägga ut officiella uppdrag. När det gäller prinsessan Sofia och hennes uppdrag som till exempel rör Project Playground så är prinsessan Sofia där i egenskap av grundare av Project Playground, sa Margareta Thorgren i april och fortsatte:

– Exempelvis lägger vi inte heller in när prins Carl Philip arbetar med sina designprojekt.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…