Prinsessan Sofia i tårar under mötet med barnen i Älvdalen

Prinsessan Sofia i Älvdalen
Prinsessan Sofia blev rörd till tårar under sitt besök i hemorten Älvdalen.
Efteråt skrev hon om besöket på Instagram.
”Det gör mig stolt”.
Annons

Tidigare i höstas berättade det kungliga hovet om anledningen till varför 34-åriga prinsessan Sofias kalender ekat tom så länge. Den 10 september dök hon upp vid prins Carl Philips, 40, sida under riksdagens högtidliga öppnande, men innan dess var det ett tag sedan hon syntes på kungliga uppdrag.

Därför försvann prinsessan Sofia

Efter Victoriadagen den 14 juli i år hade prinsessan Sofia inte någonting inbokat i den kungliga kalender fram till den 2 september då hon besökte Sofia-hemmet. För Expressen förklarade hovet att prinsessan Sofia har arbetat på i kulisserna.

Annons
Annons

– Just nu är det andra saker prinsessan gör som inte skrivs i hovkalendern, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen då.

Under hösten har Sofia jobbat en hel del med prinsparets stiftelse som jobbar för ett schysstare klimat på internet, men fortfarande varit sparsam med officiella uppdrag.

Nu gör hon dock ett undantag. I dagarna åkte hon upp till Älvdalen, prinsessan Sofias egen hemort, för att inviga en ny skola.

Annons

– Det är den här platsen som till stor del har gjort mig till den jag är i dag. Och det är här som jag har upplevt mycket av min barndom och mina tonår, med allt vad det innebär, säger hon till tidningen Svensk dam.

Prinsessan Sofia om viktiga uppdraget i Älvdalen

20 år senare för hon alltså tillbaka, och det blev ett emotionellt besök för prinsessan. Enligt Svensk dam ska Sofias känslor ha tagit över och hon fick under besöket torka tårarna.

Dock ska större delen av tiden ha gått åt till skratt och glädje. På bilderna från besöket syns hon krama skolans elever, hälsa på sina gamla lärare och äta mat i skolans matsal. Efteråt var det en nöjd Sofia som pustade ut i sina föräldrars villa några kilometer från skolan.

Annons

Idag var en viktig dag! Jag fick inviga nya Älvdalsskolan. En stor satsning för att skapa en motiverande och trygg studiemiljö. Samma plats där jag gick men med en helt ny genomtänkt skola.

Det visar att bygden satsar på sina barn och unga och det gör mig stolt!” skrev prinsessan Sofia på Instagram.

FOTO: TT/Pontus Lundahl

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…