Märtha Louise svar efter Steffo Törnquists fråga i Nyhetsmorgon

Märtha Louise svar efter Steffos fråga i Nyhetsmorgon
Under torsdagsmorgonen gästade prinsessan Märtha Louise TV4:s Nyhetsmorgon i samband med sitt senaste boksläpp.
I intervjun med Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt fick prinsessan en oväntad fråga.
– Är det inte värdelöst? frågade Steffo i direktsändningen.
Annons

Norges prinsessa Märtha Louise, 48, har länge varit öppen med sin spirituella sida. Sedan i maj i år är hon tillsammans med den amerikanska författaren och shamanen Durek Verret, 44, och deras förhållande har blivit rejält omskrivet i den norska pressen.

Annons

I samma veva som kärleken mellan dem offentliggjordes åkte prinsessan Märtha Louise och Durek nämligen på pressturné för deras gemensamma bok Prinsessan och Shamanen. Turnén innehöll föredrag och shamaniska övningar och mottog stor kritik då Märtha Louise använde sig av sin prinsesstitel för att marknadsföra turnén.

Prinsessans högkänslighet

Nu har prinsessan Märtha Louise återigen släppt en ny bok, men nu på egen hand. Boken heter Sensitiva barn och handlar om barn och unga som har personlighetsdraget högkänslighet – något som även prinsessan själv har. För två år sedan talade Märtha Louise ut om sin egen högkänslighet när hon gästade Skavlan:

Annons

– Det är ett medfött personlighetsdrag som 15-20 procent av befolkningen har. Man är känslig för stämningar och tar in alla intryck. Det är som en app i en mobil som hela tiden lagrar informationen och drar batterier, berättade Märtha Louise då i programmet.

Under intervjun med Fredrik Skavlan förklarade prinsessan att hon lärt sig leva med sin högkänslighet i sin roll i kungafamiljen.

– Det fanns en period då jag upplevde att bilden av mig som folk hade, hur jag skulle vara, var så långt ifrån mig själv. Och då skulle jag försöka förena de två bilderna till att bli mig. Så det har jag jobbat mycket med.

Annons

Steffos oväntade fråga till Märtha Louise

I samband med släppet av sin senaste bok om högkänslighet gästade prinsessan Märtha Louise under torsdagsmorgonen TV4:s Nyhetsmorgon. I ett samtal med programledarna Steffo Törnquist, 63, och Jenny Strömstedt, 47, talade prinsessan om den nya boken men även om sin egna barndom och hur det var att växa upp som prinsessa och samtidigt ha en högkänslig sida.

Märtha Louise förklarade bland annat att det fanns stunder under sin uppväxt då det uppstod problem. Som högkänslig kunde hon känna av när någon ljög om hur den egentligen mådde och blev förvirrad av de dubbla signalerna. Något hon idag lärt sig hantera.

Mitt i samtalet om prinsessans nya bok och sin högkänslighet ställde Steffo Törnquist plötsligt en något oväntad fråga.

Annons

– Men du, är det inte värdelöst att vara prinsessa och högkänslig? frågar Steffo och fortsätter med sitt resonemang:

– Alla som närmar sig en prinsessa har väl någon sorts mask och säger någonting som de inte menar? Du möter hela tiden en konflikt liksom.

Frågan får prinsessan Märtha Louise att brista ut i ett litet skratt innan hon ärligt svarar på Steffos resonemang.

– Ja, men det är också… man har ju en fördel eftersom man kan se bakom det, säger Märtha Louise och fortsätter:

Annons

– Du får träna väldigt mycket på det. Och man kan också känna igen autenticitet – när någon är autentisk också. Så det är ju en fördel och en nackdel.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…