Prinsessan Madeleines känslosamma möte under Sverige-besöket

Prinsessan Madeleines kära möte med eleverna som fick läsa hennes bok Stella och hemligheten innan den trycktes.
När prinsessan Madeleine skrev sin barnbok Stella och hemligheten fick skolelever läsa boken innan den gick i tryck.
I samband med Bokmässan i Göteborg har Madeleine nu träffat eleverna som läste – och det blev ett kärt möte.
”Det var så roligt och inspirerande att få träffa barnen”, skriver prinsessan.
Annons
Annons

Intresset har varit stort för prinsessan Madeleines, 37, bok Stella och hemligheten sedan den släpptes i juni i år. Efter bara ett par månader stod det klart att försäljningen gått bättre än förväntat, och trots att prinsesstiteln tagits bort från författarnamnet så är det många som har varit nyfikna på prinsessan Madeleines bok.

Annons
Annons

– Det har varit ett stort intresse för boken och för sin kategori säljer den bra. Försäljningen peakade såklart när den släpptes, men den säljs fortfarande bra. Med tanke på ämnet boken tar upp, kommer den förmodligen vara aktuell en bit framåt också, sa Elias Vieglins, pr-ansvarig på Adlibris till Svensk dam i augusti.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Boken Stella och hemligheten vänder sig till lågstadiebarn och berör ämnen som självkänsla, gränser och integritet. Tanken är att den ska ge barnen styrka till att stå upp för sig själv och våga säga ifrån när det behövs.

Prinsessan Madeleines ord om träffen med skolbarnen

I rollen som författare till boken medverkar nu prinsessan Madeleine på Bokmässan i Göteborg. I ett inlägg på Instagram delar hon med sig av sitt arbete på mässan och berättar att hon även varit och hälsat på barn som fick läsa boken innan den gick i tryck. Med varma ord skriver hon om mötet med barnen.

”Idag besökte jag Bokmässan i Göteborg och deltog i ett scensamtal om Stella och hemligheten. Det är viktigt att frågor som rör barns rättigheter och integritet lyfts även i detta forum”, skriver hon och fortsätter:

”På eftermiddagen träffade Marie Oscarsson och jag de elever på Talldungeskolan som fick läsa Stella och hemligheten innan boken trycktes. Det var så roligt och inspirerande att få träffa barnen och ta del av deras tankar och funderingar. Jag hoppas Stella kan stärka fler barn i sin tro på sig själva och säga ifrån när något inte känns bra”.

Till texten har prinsessan Madeleine delat med sig av en serie bilder från dagen – både från scensamtalet och besöket på skolan. På en av bilderna syns Madeleine ta en selfie ihop med en av eleverna på skolan och tillsammans ler de stort in i mobiltelefonens kamera. På en annan bild syns Madeleine tillsammans med hela skaran elever som fick läsa Stella och hemligheten innan den trycktes.

FOTO: TT/SipaUSA, TT/ELIOTPRESS

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…