Prins Harry och William bryter tystnaden om sin relation

Inför krismötet – Harry och Williams bryter tystnaden om relationen
Spekulationerna kring varför prins Harry och hertiginnan Meghan väljer att ta ett steg tillbaka från sina kungliga titlar har gått varma.
Ett av ryktena som har cirkulerat i brittiska medier är att paret ska ha mobbats ut ur kungahuset – av prinsens egna bror, prins William.
Något som bröderna själva kallar för en “falsk nyhet”.
Annons

Det var i förra veckan som prins Harry och hans fru, hertiginnan Meghan, släppte en bomb i det brittiska kungahuset då paret meddelade att de kommer att lämna Storbritannien bakom sig – och flytta till Kanada. I ett uttalande sa prins Harry då att han och Meghan hoppas på att kunna bli “ekonomiskt oberoende” och därmed kunna säga upp det generösa apanage som de i dag tar emot för sina offentliga framträdanden som kungligheter.

Annons

Nyheten togs inte väl emot av drottning Elizabeth som har kallat till krismöte med bröderna Harry och William. Under måndagen kommer de att samlas för att reda ut hur man ska hantera situationen med den flyende prinsen och hertiginnan.

Inte heller William jublade när han fick höra att hans bror var på väg att lämna landet:

Annons

Hela livet har jag haft min arm runt min bror, men nu kan jag inte fortsätta med det längre. Vi är som två helt separerade enheter nu”, ska William ha sagt enligt The Guardian.

Ryktet: Harry mobbades ut ur familjen

Flera rykten kring varför prins Harry och hertiginnan väljer att lämna sina kungliga åtaganden bakom sig har setts i brittiska medier. Bland annat publicerade The Times en artikel under gårdagen där man menade att prins William skulle ha mobbat ut sin bror och hans fru ur kungahuset.

Enligt artikeln ska det ex-skådespelerskan Meghan och prins Harry sagt att “den mobbande attityden” knuffat ut dem ur kungafamiljen”.

Men någon mobbning har det inte varit tal om. I alla fall inte om man ska lita på brödernas gemensamma uttalande där de enligt The Guardian kallar artikeln för en “falsk nyhet”.

“För bröder som bryr sig så mycket om frågorna kring psykisk ohälsa är användningen av ett så inflammatoriskt språk både stötande och potentiellt skadligt”, säger prins William och prins Harry i deras gemensamma uttalande enligt tidningen.

Annons

“Väldigt ledsna”

Även den brittiska hovreportern Rebecca English har vänt sig starkt emot artikeln om att bröderna skulle vara i luven på varandra och skriver på Twitter:

Mina samtal med båda bröderna visar att de är väldigt ledsen över ryktena kring att Harry ska ha blivit utfryst ur kungafamiljen”.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…