Hovet: Prinsessan Madeleine kan tvingas fly hemmet – orkanen närmar sig Florida

Prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och barnen kan tvingas fly orkanen Dorian i Florida.
Orkanen Dorian har orsakat stor förödelse på Bahamas-öarna under söndagen. Nu rör sig stormen mot Florida där prinsessan Madeleine med familj bor. Nu förbereder de sig för att kunna tvingas till evakuering.
Annons

Under söndagen drog orkanen Dorian in över Bahamas-öarna och har orsakat stor förödelse. 13 000 hem kan ha förstörts i stormen och stora delar av ö-nationen är strömlöst. Med en vindhastighet på 82 meter per sekund och upp till sju meter höga vågor är orkanen den hittills kraftigaste som drabbat Bahamas, skriver Aftonbladet.

Orkanen Dorian förväntas röra sig mot Florida under måndagskvällen och nå dit under tisdagen. Nu förbereder sig prinsessan Madeleine, 37, på ovädret.

Annons
Annons

Prinsessan Madeleine flyttade till Florida förra året där hon nu bor permanent med familjen bestående av maken Chris O’Neill, 44, och barnenprinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 1.

Det var i slutet av sommaren 2018 som hovet lämnade beskedet om att prinsessan med familj skulle flytta till USA efter att under flera år varit bosatta i London.

Nu är det risk att prinsessan Madeleine, Chris och barnen kan behöva fly undan orkanen. I Florida och i kustområdena i delstaterna South Carolina och Georgia är nödläge utlyst.

Så påverkas prinsessan Madeleine av stormen

Oron för orkanen Dorians framfart är förstås stor och hovets informationschef Margareta Thorgren säger att prinsessan Madeleine naturligtvis påverkas av orkanen.

Annons

– Stormen Dorians framfart påverkar prinsessfamiljen, precis som den påverkar alla andra i samma område. Det är absolut något som prinsessan Madeleine med familj tar höjd för och följer noga, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Hon fortsätter:

– Om familjen kommer att evakueras får framtiden utvisa. Det får de ta ställning till om det skulle bli eventuellt.

Kung Carl Gustaf, 73, och drottning Silvia, 75, befinner sig i säkerhet i Sverige och följer utvecklingen av orkanen och prinsessfamiljens situation.

– Kungaparet och prinsessan Madeleine har alltid god kontakt och speciellt nu. Hela kungafamiljen följer läget noga, säger Margareta Thorgren.

FOTO: TT/Patrik Österberg, TT/Agence/Bestimage USA

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…