Hovet avslöjar: Så firar kungafamiljen kronprinsessan Victoria

Så firar kronprinsessan victoria sin födelsedag privat
Idag fyller kronprinsessan Victoria 42 år! I vanlig ordning firas dagen med en folkfest på Öland. Nu berättar hovet hur Victoria firas under kvällen.
Annons

Idag fyller vår svenska kronprinsessan Victoria 42 år! Födelsedagen firas som vanligt traditionsenligt på Öland, dit både artister och privatpersoner tar sig för att fira dagen som fått namnet Victoriadagen. Förra året var det 40-årsjubileum för Victoriadagen och också det sista året som nestor Kay Wieståhl anordnade evenemanget. Däremot har han fortfarande ett finger med i spelet.

Annons

– Jag kommer att finnas med i bakgrunden som adviser. Jag hoppas ju innerligt på en fortsättning. Och man vet ju inte med världen, vad som händer, förklarad Kay Wiestål i en intervju förra året.

Men att Kay Wieståhl inte längre står som officiell arrangör för dagen är inte den enda ändringen för i år. Stephan Rimér är den nya VD:n för evenemanget, som nu har bytt namn till Victoriadagarna. Detta innebär att det sker mycket mer inom ramen för firandet.

Annons

”För att förtydliga att evenemanget sträcker sig över flera dagar har vi valt att byta namn från Victoriadagen till Victoriadagarna. Höjdpunkten är fortfarande Victoriakonserten, där vi hyllar H.K.H. Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli”, skrev Stephan Rimér i ett mejl till Hänt tidigare i veckan.

Redan den 12 juni, två dagar innan den stora dagen, drog evenemangen igång och enligt Stephan finns det under dagarna flera olika aktiviteter och nöjen för hela familjen. Den 15 juni avslutas det hela med Victorialoppet, vilket är en löptävling som är öppen för alla.

Benjamin Ingrosso och Kaliffa är två av de artister som kommer att uppträda på kronprinsessans födelsedag.

Annons

Hovets egna ord om firandet

För Hänt berättar hovets informationschef Margareta Thorgren att alla i kungafamiljen kommer att vara på plats under firandet av födelsedagen. Efter dagens festligheter  kommer kronprinsessan under kvällen hålla ett privat födelsedagsfirande med de närmsta.

– Efter så är det ju privat firande på Solliden som det alltid har varit, säger Margareta Thorngren till Hänt.

Stort grattis till kronprinsessan på födelsedagen önskar vi!

Annons

FOTO:

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…