Hovet avslöjar orsaken till prins Daniels plötsliga frånvaro

Prins Daniel
I onsdags var det dags för organisationen Friends event ”Kraftsamling mot mobbning”. Tanken var att prins Daniel skulle närvara – nu avslöjar hovet varför han tvingades ställa in planerna.
Annons

I tisdags närvarade Prins Daniel, 45, vid ett möte med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. Eftersom akademien hade sitt första sammanträde 1919 firade man nu att det är 100 år sedan allt drog igång. Prins Daniel var på plats för att hålla ett tal på scen. Enligt tidningen Svensk dam var det en förväntansfull prins som klev in till publikens applåder.

Annons

– Det här är en av höjdpunkterna på året. Jag tycker det här är suveränt kul. Och att intresset känns så stort och att ni är så många som är här idag känns väldigt speciellt, sa prins Daniel under sitt tal enligt Svensk dam.

Tisdagen var prins Daniels alldeles egna entreprenörsdag. Syftet med mötena är att unga entrepenörer från hela landet ska få träffa mer erfarna personer inom branschen och knyta kontakter samt få nya idéer. På kvällen väntade sedan en bankett med mingel.

Men när det dagen efter var dags för prins Daniel att närvara vid Friends event på Grand Hôtel i Stockholm var han inte lika pigg och kry som dagen innan. Nu avslöjar hovet varför prinsen ställde in eventet.

Annons

Hovet avslöjar anledningen till prinsens frånvaro

Ulrika Näsholm, som är informationssekreterare för hovet, berättar att prins Daniel var sjuk och tvingades ställa in sin medverkan på eventet ”Kraftsamling mot mobbning” som organisationen Friends arrangerar.

– Prinsen fick ställa in på grund av sjukdom, säger Ulrika Näsholm till Expressen.

När informationssekreteraren får frågan om prins Daniel kommer att tvingas ställa in fler event är svaret inte lika tydligt.

– Inte vad jag vet, utan det var i dag han var tvungen att ställa in sin närvaro vid det här eventet, säger Ulrika Näsholm till tidningen.

”Kraftsamling mot mobbning” är ett projekt som drog igång tidigare i år och målet är att minska mobbningen, vilket går i linje med FN:s globala mål om hållbarhet 2030.

Annons

Enligt Kungahusets kalender är prins Daniels nästa stora event den 24 april. Planen är då att han ska besöka Fotbollsförbundet i Solna.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…