Folket kräver att Märtha Louise avsäger sig prinsesstiteln

Prinsessan Märtha Louise
Prinsessan Märtha Louise och schamanen Durek Verrett avslöjade nyligen att de är ett par. Nu kräver norska folket att hon avsäger sig prinsesstiteln. I direktsänd tv svarade hon upp på frågor om sin existens inom kungafamiljen.
Annons

Det var tre år sedan som Norges prinsessa Märtha Louise, 47, skilde sig från författaren Ari Behn, 46. Makarna hade då varit gifta i 14 år och har barnen Maud, Emma och Leah Behn tillsammans.

Förra veckan avslöjade Märtha Lousie att hon funnit kärleken på nytt, i den brittiska schamanen Durek Verret, 44.

Den norska prinsessan och Durek har varit i Norge sedan i tisdags, och i en intervju med Godmorgon Norge på TV2 försvarade han sig mot kritiken han fått sedan relationen med prinsessan blev känd under söndagen.

Annons

När det nyblivna kärleksparet dök upp utanför TV2 på torsdagsmorgonen, möttes de av flera medier utanför byggnaden. Paret var dock inte pratsamma utan gick direkt in i studion – utan att ge några kommentarer till pressen.

Annons

Durek Verret om mötet med det kungliga paret

I Godmorgon Norge framkom det bland annat att kungen och drottningen har träffat prinsessans pojkvän för första gången under onsdagen.

– Jag får kärlek och stöd från många människor, men jag vill inte gå in på detaljer kring mötet med kungen och drottningen, säger Durek.

Han fortsätter:

– De är fantastiska. Det var en vacker upplevelse, men jag vill inte vidareutveckla.

I det som presenterades som ”den första och enda intervjun som paret ger”, berättade Märtha Louise och Durek Verret om förälskelsen och kritiken.

Annons

– Jag mår bra. Vi har haft en underbar tid i Norge, förutom allt kaos, men vi har det bra. Jag har gått igenom detta tidigare, säger Märtha Lousie och hänvisar till hennes tidigare kärleksliv och fortsätter:

– Det är nog mer intensivt nu eftersom allt har hänt på så kort tid, men det är inte upplevt mer annorlunda än tidigare.

När paret tillfrågades om äktenskapet och hur paret praktiskt löser bostadssituationen, när han bor i London och hon i Norge, valde de att inte svara.

Chockkravet om att avsäga sig sin titel

Märtha Lousie har nu fått kritik om sin titel och uppmuntras att avsäga sig titeln som prinsessa. Den norska tidningen Fædrelandsvennen skriver i sin ledare att Märtha Lousie ska avvisa sig prinsessan-titeln, och anser att den inte ska användas i ett kommersiellt sammanhang.

– Jag har valt detta sätt att leva och mitt sätt att tjäna pengar. Jag får inte pengar från staten. Den som driver ett liknande företag betalas, svarar prinsessan.

Annons

Hon fortsätter förklara att ovanstående tema har diskuterats med kungen och drottningen under tidigare omständigheter.

Märtha Louise fick även frågan om det hade varit enklare att bedriva sin karriär om hon inte var prinsessa.

– Jag vet inte hur jag hade varit, för jag ÄR en prinsessa. Och så är det med det. Att avsäga sig titeln är inte något jag gör, jag är en del av familjen och det kommer jag alltid att vara.

FOTO: TT, Ibl

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…