Prinsessan Sofias nya framtidsbesked – efter långa pausen

Prinsessan Sofias nya besked om framtiden efter långa pausen.
Den senaste tiden har prinsessan Sofia lyst med sin frånvaro i den kungliga kalendern, något hovet menar beror på att alla hennes uppdrag inte skrivs in.
Men nu ger prinsessan nya besked om vad hennes planer är i höst.
”Mycket spännande”, skriver hon.
Annons

Det var för bara några veckor sedan som det kungliga hovet avslöjade anledningen till varför prinsessan Sofias, 34, kalender ekat tom den senaste tiden. Den 10 september dök hon upp vid prins Carl Philips, 40, sida under riksdagens högtidliga öppnande, men innan dess var det ett tag sedan hon syntes på kungliga uppdrag.

Sedan Victoriadagen den 14 juli har prinsessan Sofia inte haft någonting inbokat i den kungliga kalender fram till den 2 september då hon besökte Sofia-hemmet. Men trots det har hon inte varit utan jobb. För Expressen förklarade hovet att prinsessan Sofia har arbetat på i kulisserna.

Annons
Annons

– Just nu är det andra saker prinsessan gör som inte skrivs i hovkalendern, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen för ett par veckor sedan.

Prinsessan Sofia har själv inte gått ut med hur hennes planer ser ut för hösten – förrän nu. I ett inlägg på Instagram delade hon under torsdagen med sig av en glimt från det arbete hon gör just nu med stiftelsen som hon prins Carl Philip bildade 2015. Samtidigt gav hon även besked om vad som komma skall för hennes del under hösten.

”Planerar och utvärderar kommande projekt med vår stiftelse. Mycket spännande händer i höst! Genom stiftelsens arbete vill vi skapa en dialog och förutsättningar för ett tryggare och schysstare internet samt ökad respekt och förståelse för personer med dyslexi”, skrev prinsessan Sofia i inlägget.

I kommentarsfältet gläds nu prinsparets följare över nyheten om prinsessan Sofias framtida arbete med stiftelsen.

”Heja!”, skriver en.

Annons

”Viktiga ämnesområden”, konstaterar en annan.

”Det är ett bra och viktigt jobb”, skriver en tredje.

Detaljen i bilden hintar om framtiden

På bilden i inlägget sitter prinsessan Sofia i möte angående stiftelsens framtida uppdrag. I texten skriver hon inte vad projekten kommer att handla om, men en detalj i bilden ger en hint om vilken riktning arbetet kommer att ta. På bordet ligger nämligen en bok, vars titel Mansboken – från en kille till en annan.

För Svensk dam berättar författaren Atilla Yoldas om hur han ser på att prinsessan Sofia väljer att lyfta boken.

– Jag blev väldigt glad när jag såg att Mansboken har hittat sin väg till prinsessan Sofia! Det gläder mig att viljan att förändra destruktiva mansnormer också finns i kungafamiljen, säger han till tidningen.

FOTO: TT/Jonas Ekströmer, TT/Karin Törnblom

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…