Följarnas ord efter upptäckten i bilden på kungen: ”Stackarn”

kung Carl XVI Gustaf på konsert
I veckan var kung Carl XVI Gustaf på konserten Hovsångarna på Slottet och njöt av vacker musik. En bild från tillfället får följarna att reagera starkt – och många frågar sig nu varför kungen fick sitta helt ensam.
Annons

I sommar har kung Carl XVI Gustaf, 73, och drottning Silvia, 75, befunnit sig på franska rivieran. Kungaparet åker till Frankrike varje år och brukar då åka ut med sin båt Polaris, som kungen köpte efter att han sett den hängandes i taket i Stockholmsvaruhuset NK:s ljusgård år 2000.

Kungafamiljens exklusiva sommarresidens Villa Mirage ligger kungen och drottningen väldigt varmt om hjärtat och i somras berättade hovets informationschef Margareta Thorgren att makarna var där endast för nöjets skull.

Annons
Annons

– De befinner sig på en privat semesterresa, sa Margareta Thorgren till Aftonbladet vid tillfället.

Efter att ha tillbringat en tid på den franska rivieran var det dags för kungaparet att åka tillbaka till Sverige. Hela familjen var samlad när det var dags att fira kronprinsessan Victorias 42-årsdag.

Under Victoriadagen får kungafamiljen sitta på första raden och bland annat ta del av livemusik från olika artister. I år var det bland andra Benjamin Ingrosso, Rickard Söderberg och Lina Hedlund som fick äran att ställa sig på Sollidens scen.

Annons

Men när kung Carl XVI Gustaf i veckan närvarade vid konserten Hovsångarna på Slottet, som arrangerades i Rikssalen på Kungliga slottet, såg uppställningen lite annorlunda ut.

Kungens planering under konserten väcker uppmärksamhet

I ett inlägg på hovets Instagram-konto har man delat med sig av en bild från konserten, som bestod av uppträdanden från flera hovsångare. Det är inte konserten i sig som har fångat följarnas uppmärksamhet – utan det faktum att man har placerat kungen på en stol framför de andra gästerna. Flera personer påpekar att det ser ganska ensamt ut där kungen sitter.

”Kan inte vara så kul att sitta så där själv mitt på golvet”, skriver en person i en kommentar till inlägget.

Annons

”Nej men! Ge honom lite sällskap vettja!”, flikar en annan in.

”Stackarn helt själv”, skriver en tredje person.

FOTO: Mikael Fritzon/TT, Carolina Byrmo / TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…