TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kristin Kaspersen vågade inte somna – lärde sonen ringa 112

12 aug, 2017 
Kristin Kaspersen drabbades av sjukdomen twar samtidigt som hon var tvungen att ställa om från kvällsmänniska till morgonmänniska. Oron över att inte vakna igen blev stor, och hon tvingades lära sonen hur han behövde ingripa om något skulle hända henne.
Annons

Programledaren Kristin Kaspersen, 47, släppte nyligen boken ”Good Morning” som främst handlar om hur hon gör för att få en positiv start på dagen. Men det fanns en tid då hennes morgnar var mindre positiva, vilket hon också berättar om i boken. När Kristin blev programledare för “TV4 Nyhetsmorgon” började en tuff period i livet. Hon som tidigare hade varit en kvällsmänniska blev tvungen att ställa om sitt dygn rejält. Det blev inte enklare av att hon hade förberedelser som alltid behövdes fixas kvällen innan, och ännu mindre enkelt blev det när hon drabbades av luftrörssjukdomen twar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Min stora rädsla var att inte vakna”, skriver Kristin i nya boken.

Twar orsakas av en luftburen bakterie och den är svår att diagnostisera. Under 1990-talet gick flera idrottsutövare bort i sjukdomen. Det handlade dels om att de var ovetandes om att de var drabbade, men också om själva kombinationen med hårt idrottande. Eftersom Kristin själv länge varit en väldigt aktiv idrottare blev hon så klart väldigt orolig. Men när hon fick höra om att en person plötsligt gått bort i sjukdomen blev hon rädd på riktigt. Hennes yngsta son fick lära sig att ringa 112 ifall en olycka skulle vara framme.

Annons

”Oron satte sig i huvudet. En oro som jag inte blev av med”, skriver hon och fortsätter:

”Kombinationen av att jobba på Nyhetsmorgon, och sviterna av twar gjorde att jag till slut hamnade i utmattningssyndrom. Jag tog hjälp av KBT, kognitiv beteendeterapi, för att komma bort från rädslan för att somna och hitta tillbaka till njutningen av att ligga i en skön säng och sova”.

Foto: IBL

Annons