Klart: Sanna Nielsen kommenterar Eurovision: ”Fantastiskt roligt”

Klart: Sanna Nielsen kommenterar Eurovision:
Sanna Nielsen blir kommentator i årets Eurovision Song Contest i Lissabon. Tillsammans med Edward af Sillén ska hon leda svenskarna genom den stora musikfesten.
Annons

Sanna Nielsen, 33, är en veteran i Melodifestivalen-sammanhang. Nu får sångerskan ikläda sig rollen som kommentator när det är dags för Eurovision Song Contest i Lissabon.

Det var manusförfattaren och regissören Edward af Sillén som frågade Sanna Nielsen om hon ville dela jobbet som kommentator. För Sanna var svaret självklart.

Annons

– Jag har drömt om att få åka till Portugal väldigt länge och jag är ett stort Eurovisionfan. Sedan var det väldigt roligt att kommentera Eurovision 2015 när Måns Zelmerlöw vann. Så när Edward ringde tänkte jag att det där vill jag inte gå miste om. Att få sitta i ett trångt och varmt bås, äta lite snacks och skratta med Edward, det är fantastiskt roligt, säger Sanna Nielsen till Aftonbladet.

Det var när Eurovision Song Contest hölls i Österrike 2015 som Sanna Nielsen också var kommentator. Då vann sverige tävlingen med Måns Zelmerlöws framförande av ”Hero”.

Annons

Sanna Nielsen har själv tävlat i Eurovision Song contest. 2014 kom hon trea med låten ”Undo”.

Hon tror att Sverige har bra chanser att vinna årets tävling.

– Jag tror att det kan gå väldigt bra för Benjamin Ingrosso så då blir det jul lite extra roligt att sitta där. Han är helt fantastisk och låten är helt fantastisk och numret, det är helt sjukt. Hur har de gjort det där? Det är så häftigt att se, säger Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen kommer också att vara programledare för Allsång på Skansen i sommar. När hon är i Lissabon för att Eurovision Song Contest börjar planeringen inför Allsång på Skansen. Men det är inget som oroar henne.

– Så fort jag landar i Sverige igen så åker jag direkt och tar bilder för allsångshäftet. Men med bra planering så löser sig allt, säger Sanna Nielsen.

FOTO: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…