Katrin Zytomierska avslöjar: Därför fick jag sparken av TV4

Katrin Zytomierska avslöjar: Därför fick jag sparken av TV4
Katrin Zytomierska drar sig sällan för att uttrycka sina åsikter – hur kontroversiella de än må vara. Men i podcasten "Nemo möter en vän" berättar hon om ett tillfälle där hennes frispråkighet helt enkelt blev för mycket, och dessutom fick dramatiska konsekvenser.
Annons

Medieprofilen Katrin Zytomierska, 40, är kanske mest känd för sin näst intill obefintliga rädsla för att säga vad hon tycker. Men för tio år sedan fick hon även chansen att lägga till den prestigefyllda programledartiteln på sitt CV, något som kanske inte riktigt gick som hon tänkt sig när hon blev inkastad som programledare i Idol.

Annons

– Jag var programledare och hade ingen utbildning eller erfarenhet, och hade verkligen ingen aning om vad man får och inte får säga i tv. Det var ju direktsänt så det gick inte att klippa bort, säger Katrin Zytomierska i podcasten, som Aftonbladet var först med att skriva om.

Nej, det var just det – att Zytomierska glömt läsa på de oskrivna reglerna för vad som får sägas och inte sägas i tv. Inte helt enkelt om man kastas in utan erfarenhet, kan tyckas. När Katrin i ”Idol eftersnack” öppnade för spekulationer kring varför en av deltagarna blivit utröstad, gjorde hon det i mindre planerade ordalag.

Annons

– Då sa jag att ”tror ni att Jesper blev utröstad för att han är lite bögig”? återberättar Katrin som fortsätter med att förklara att det hela handlade om ett olyckligt missförstånd:

– Jag menade ju inte att jag är emot bögar, utan min tanke där är att när är en kille är homosexuell så får han liksom inte hela den här tjejskaran som röstar på honom, säger hon i podcasten.

Uttalandet målades upp stort i media och dagen efter sändning prydde hon varenda löpsedel, tittarna rasade och TV4 beslutade att ge henne sparken.

Men så här i efterhand verkar Katrin trots allt ta det hela med ro.

– Jag skiter i om allt rasar, då vet jag att jag kan hitta något nytt och bygga upp igen, säger Katrin Zytomierska.

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…