Känslostormen i Farmen – efter slakten: ”Såg svart”

Känslostormen i Farmen – efter slakten: ”Såg svart”
I kvällens avsnitt av ”Farmen” står grisslakt på agendan, och känslorna hos deltagarna är blandade. Det är både obehag, förtvivlan och glädje.
Annons

Vi ser deltagarna i ”Farmen” på TV4 kämpa för att bland annat mätta sina magar och i kvällens program får tittarna se den första slakten i årets säsong. En gris slaktas och inför och efter det är känslorna blandade hos deltagarna. Många av dem längtar efter att få äta grisköttet, men två av dem fokuserar på annat: att de faktiskt dödar ett djur.

Annons

Stella Kibona, 32, och Dee Omar, 28, tycker att det ska bli obehagligt.

– Det är ingen vacker syn att slakta en gris. Jag känner mer att det nog kommer att vara en obehaglig upplevelse. Det är blod och sånt.. mina känslor när jag ser blod.. Ja, vi får se hur jag kommer att reagera, säger Stella innan slakten.

Jean-Pierre Marques, 31, har en speciell relation till en av grisarna som han kallar för ”Pocko”. Han säger åt gruppen att Pocko inte får slaktas, men till en början är det just hen som faller i fällan. Men deltagarna byter till sist till en annan gris.

– Han blev ju nästan ledsen, så vi var ju tvungna att ta en annan gris, säger Stefan Eriksson, 28, i programmet.

Men det är inte bara Dee och Stella som tycker att slakten är obehaglig när den väl går av stapeln.

– Det var många som inte tittade på när skottet gick igenom, det var mycket känslor inblandat, fortsätter Stefan.

Och Jean-Pierres känslor är även dem upprivna efter att han sett grisen slaktas.

– Det var väldigt speciellt att se en gris bli slaktad här idag. Att flå upp den och se allt blod rinna ut. Jag stannade upp, jag tänkte inte alls tror jag. Jag bara såg svart, säger han i programmet och fortsätter:

–Det spelar ingen roll om det är en människa eller ett djur, det är tråkigt att se livet ta slut sådär. Det är ingenting man skojar bort. Jag såg ju på ögonen, den har ögonbryn, hjärta och hjärna precis som vi har. Jag är ingen djurälskare men det krävs inte för att förstå att det tar lite på en om man är mänsklig.

Här är alla deltagare i Farmen 2018:

Foto: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…