Jessica Almenäs ryter ifrån efter kritiken: ”Obehagligt”

Jessica Almenäs i Breaking News
Kanal 5:s Jessica Almenäs och Breaking News mottog i förra veckan skarp kritik efter ett inslag om SM i draghund. Nu svarar Jessica på kritiken – och berättar att hon tvingats utstå hatiska kommentarer och trakasserier efter händelsen.
Annons

Det var i onsdags som nöjesprogrammet Breaking News fick hård kritik efter att programledarna Jessica Almenäs, 43, och Johan Petersson, 49, skojat om SM i draghund under rubriken ”JUST NU: SVERIGES DUMMASTE HUND”.

I Breaking News visades ett klipp med 23-åriga Johanna Kempe som tävlade med sin hund Saga. Under klippet kommenterade programledarna tävlingen och gjorde sig roliga över det.

Annons

Johanna Kempe tog illa vid sig när hon dagen efter fick veta att hon och hunden Saga varit med i Breaking News. I ett långt Facebook-inlägg kritiserade hon att Breaking News gjort sig roliga på hennes bekostnad.

Annons

Fick i morse veta att jag varit med på Breaking news på kanal 5 igår kväll. Tyvärr var det klipp om mig som inte alls gjord mig glad, snarare faktiskt ledsen och sårad”, skrev Johanna Kempe på Facebook.

Inlägget fick många reaktioner och många vände sig mot Jessica Almenäs och tyckte att hon borde be om ursäkt till Johanna Kempe.

Nu har Jessica svarat på kritiken i ett inlägg på Instagram.

Vi skojar om olika saker i BN & när jag säger att det är avsändaren & inte mottagaren som bestämmer om det är ett skämt så menar jag att alla inte skrattar åt samma saker. All humor är inte för alla, men om mottagaren (i det här fallet alla tv-tittare) ska bestämma vad som är roligt så kan man ju inte skoja om någonting”, skriver Jessica Almenäs.

Annons

Har bett om ursäkt

Jessica Almenäs skriver också att hon aldrig vill göra någon ledsen och att hon bett Johanna Kempe om ursäkt på hennes Instagram-konto. Programledaren berättar vidare att hon fått ta emot stora mängder hot och hat efter kritiken.

Mängden hat, hot, trakasserier, grova påhopp på både mig & min familj som jag har fått ta emot är bortom alla gränser & INTE OK NÅGONSTANS”, skriver Jessica Almenäs.

View this post on Instagram

Jösses vilket sjukt dygn. Har fått så otroligt mycket pepp & kärlek i mina DM att jag inte hinner svara på allt, men jag läser precis allt ska ni veta. Tack ❤️ Låt mig nu klargöra några saker. 1. Vi skojar om olika saker i BN & när jag säger att det är avsändaren & inte mottagaren som bestämmer om det är ett skämt så menar jag att alla inte skrattar åt samma saker. All humor är inte för alla, men om mottagaren (i det här fallet alla tv-tittare) ska bestämma vad som är roligt så kan man ju inte skoja om någonting. Sen vill man så klart ALDRIG att någon ska bli ledsen & eftersom Johanna blev det får man rannsaka sig själv & se vad man hade kunnat göra annorlunda. Jag bad därför Johanna om ursäkt direkt på hennes instagram. Tycker fortf att det är ett ganska harmlöst klipp där vi skojar om en gullig linslus till hund, dock var en del formuleringar onödiga. Bad alltså därför Johanna om ursäkt. 2.Det som händer efter det är bland det sjukaste jag har varit med om. Mängden hat, hot, trakasserier, grova påhopp på både mig&min familj som jag har fått ta emot är bortom alla gränser & INTE OK NÅGONSTANS. Och vet ni vad det sjuka är, 90% av alla har inte ens sett klippet. De bara hoppar på hat- och mobbningståget utan att ens reflektera eller tänka själva. Det är oerhört obehagligt. För att man överhuvudtaget ska få uttrycka sig anser jag att man ska ha sett klippet så man vet vad man pratar om. 3.Tyvärr är detta även en feministisk fråga. Har märkt det på kvinnohatet som har florerat i många kommentarer & DM. Mina föregångare F&F har skojat om MYCKET grövre saker utan att få i närheten av samma reaktioner & hat. Det är sorgligt, men som kvinna får man uppenbarligen fortf inte skoja/göra humor/leda late night show-tv på samma villkor som en man. Nä man ska veta sin plats och vara den duktiga, gulliga, snälla flickan. Annars ska man DÖ. Brännas på bål. Kan inte låta bli att tänka på häxprocesserna. Johan var ju också med mig och det var han som levererade de flesta skämten som folk har studsat på, men har Johan fått EN ENDA kommentar på sin IG? Nej. 4.Kommer fortsätta blocka påhopp & sk ”kritik”. Har fått nog. Jag är inte er soptipp, jag är en människa.

A post shared by JESSICA ALMENÄS (@jessicaalmenas) on

Hon tror också att den stora mängden hat hon fått beror på att hon är kvinna och att hennes föregångare Filip Hammar och Fredrik Wikingsson dragit grövre skämt utan att drabbas av hot och hat. Hon berättar också att hennes programledarkollega Johan Petersson, som också kommenterade inslaget, inte fått en enda kommentar om saken.

Det är sorgligt, men som kvinna får man uppenbarligen fortfarande inte skoja/göra humor/leda late night show-tv på samma villkor som en man. Nä man ska veta sin plats och vara den duktiga, gulliga, snälla flickan. Annars ska man DÖ. Brännas på bål”, skriver Jessica Almenäs.

FOTO: Anna Tärnhuvud/TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…