Isabella Löwengrip kritiseras efter beslutet: ”Söker främst en man”

Isabella Löwengrips jobbannons
Isabella Löwengrip söker en ny VD till sitt företag Löwengrip Invest. Nu reagerar hennes läsare starkt på en detalj i jobbannonsen.
Annons

Influencern och entreprenören Isabella Löwengrip, 28, driver flertalet framgångsrika företag. För att dessa ska växa internationellt reser Isabella väldigt mycket, något hon tidigare fått kritik för från sina följare.

Annons

Tidigare i år skrev tvåbarnsmamman ett inlägg på sin blogg där hon berättade att hon flyger privatflyg till sina utlandsmöten för att kunna hämta barnen Gillis, 5, och Sally, 3, på förskolan på eftermiddagarna.

”Det är vår planet också, alla vi som väljer att inte flyga för våra barns skull. Vad gör att du har rätt att förstöra för våra barn bara för att du vill hämta dina barn tidigt?”, skrev en person i kommentarsfältet vid tillfället.

Nu har Isabella Löwengrip återigen skrivit ett inlägg om sitt jobb, men denna gång handlar det om att hon söker en ny VD till Löwengrip Invest då den tidigare operativa chefen, Simon Sjögren, valt att gå över till produktionsbolaget Perfect Day Media.

Annons

”Simon lämnar bolaget efter flera år vilket såklart är trist men han gjorde en fantastisk resa”, skriver Isabella Löwengrip i inlägget.

Isabella Löwengrips jobbannons kritiseras av läsarna

28-åringen fortsätter med att beskriva personen de söker för rollen som VD, och det är en detalj i jobbannonsen som flertalet läsare reagerar på – nämligen att de inte söker en kvinna.

”Idag är vi bara kvinnor i bolaget (förutom Simon) så jag söker faktiskt främst en man för rollen”.

I kommentarsfältet riktas nu kritik mot Isabella Löwengrips beslut.

”Viktigaste är väl ändå att rätt person får tjänsten, inte könet på personen? Detta oavsett hur könsfördelningen ser ut i bolaget i övrigt. Istället låser du ute kvinnor från en ledande position i ditt bolag. Inte särskilt mycket girl power på den du…”, skriver en person.

”Fast ändå intressant att söka en man till en så hög nyckelposition med stort ekonomiskt ansvar (normen). Kunde du inte ha sökt en kvinna till denna roll och en man t ex till en brand manager/marknadsroll?”, skriver en annan.

Isabella Löwengrip har ännu inte besvarat läsarnas kommentarer.

LÄS MER: Inspireras av Isabella Löwengrips vårgarderob – sno stilen

LÄS MER: Kritiken mot Isabella Löwengrip efter orden om produkten

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…