Ilskan efter David Hellenius vikthån: ”Helt åt helskotta”

Ilskan efter David Hellenius vikthån:
Annons

Under torsdagens direktsändning av ”Let’s dance” skämtade programledaren David Hellenius om Johannes Brosts vikt flera gånger. Bland annat sa han att skådespelaren tappat halva sin vikt, efter att det kom fram att han gått ner 5 kilo.

Annons

Brost skämtade förvisso tillbaka och sa att det skulle vara ”fruktansvärt” att åka ut för då skulle han gå upp 5 kilo igen.

– Ja usch vad du skulle se ut. Tjocka, tjocka, Johannes, skämtade David Hellenius.

Jargongen har fått Stina Wollter att ryta ifrån.

– Ja, det är jättetråkigt när man använder ordet ”tjock” som det mest förfärliga som man kan vara med om. Det tycker jag är helt åt helskotta helt enkelt. Så får man inte göra. Enligt BMI är jag en av de tjocka och jag stod där. Det är inte okej, säger hon till Expressen.

Annons

– Jag tror inte det är någon som försöker vara elak utan så är det med smalhetsnormen, det bara slinker ur. Folk pratar så. Och det är fruktansvärt beklagligt helt enkelt, att det absolut finaste är att vara smal. Det går att vara fantastisk på miljarder olika sätt.

TV4 besvarar Stinas kritik via sms till Expressen, de beklagar men ber inte om ursäkt:

”Det är jättetråkigt om Stina upplever det på det viset. Vi tycker dock inte att inslaget bidrar till kroppshets”, skriver Anika Beclijevski som är exekutiv producent för ”Let’s dance”.

SE OCKSÅ: Ellen Bergström om tuffa uppbrottet: ”Ville inte göra slut”

FOTO: Ibl

 

 

 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…