Idrottsstjärnan i blodigt drama – mitt under lopp

Idrottsstjärnan i blodigt drama – mitt under lopp
Förre simstjärnan Emma Igelström blev vittne till hur en medtävlare kraschade under cykelvasan i helgen. Medan Igelström gjorde lung- och hjärträddning susade många medtävlare förbi. "Jag blev sjukt arg", säger Emma Igelström till Kvällsposten.
Annons

Simstjärnan Emma Igelström råkade ut för en otäck händelse under loppet ”Cykelvasan”. På sitt Instagramkonto berättar idrottskvinnan att olyckan var framme i en utförslöpa där cyklisterna kom upp i höga hastigheter. Cyklisterna kom i en klunga och i en skarp sväng så missar en av cyklisterna och kraschar. Cyklisten far då över styret och landar med huvudet i ett stenröse, skriver Emma Igelström.

Annons

Jag slänger min cykel och rusar fram då ser jag att han inte andas.

Emma Igelström berättar vidare att hon genast började med hjärt- och lungräddning. Kort därefter stannar en annan cyklist, en läkare, för att hjälpa till.

Enligt Emma Igelström var det dock flera tävlande som bara svischade förbi trots att hon skrek efter hjälp, något som gör henne förbannad.

– Folk körde som det var OS och då var det ändå inte ens elitledet utan motionärer, säger Emma Igelström till Kvällsposten.

Efter att ambulansen tagit hand om den skadade mannen fullföljde Emma Igelström loppet. När hon gått i mål släppte spänningen och hon började storgråta.

På söndagen, dagen efter loppet, kom ett glädjande besked.  Cyklisten som kraschat hörde av sig och berättade att han fått två frakturer i ryggen och en punkterad lunga.

Men han är vid liv och kommer att få sitt vanliga liv tillbaka. Hans fru har sin man och hans barn har sin pappa”, skriver Igelström på Instagram.

I inlägget skriver Emma Igelström att hon inte är en hjälte, bara en medmänniska. Hon efterlyser samtidigt lite eftertanke bland alla som håller på med idrott där riskerna är höga.

Inget resultat kan vara viktigare än en människas liv!”, skriver idrottsstjärnan.

Tack för alla hälsningar efter igår!! ❤️ Vill börja med att säga. Jag är ingen hjälte, bara en medmänniska. Kan vi bara vara överens om att vara just det lite mer, medmänniskor! Att hjälpa varandra. Och alla vi som håller på med idrottande där riskerna är höga. Inget resultat kan vara viktigare än en människas liv! Jag ska försöka berätta vad som hände igår. Allt gick så fort. Vi låg tätt i en klunga utför i ca 55 km/h. Utförslöpan följdes av en 90C sväng. Killen som är framför mig missar svängen. Han flyger rakt över styret och landar på huvudet i ett stenröse. Jag slänger min cykel och rusar fram då ser jag att han inte andas. Samtidigt som jag gör HLR på honom skriker jag på hjälp. Ingen stannar, fan för er!!! Efter ett litet tag kommer en cyklist som är läkare. Vi får tillsammans igång honom. Jag får hela tiden instruktioner av läkaren vad jag ska göra. Allt sker per automatik. Fattar inte idag att jag klarade det. När killen får tillbaka medvetandet skriker han av smärtor. Sen kom jag inte ihåg så mycket innan ambulansen kom. Jag försökte prata med honom hela tiden. Det sista killen sa innan han rullas in i ambulansen va ”Vad heter du?” Jag var rätt chockad men läkaren cyklade med mig ett tag till han såg att jag var ok. I målgång börjar jag storgråta men fick stöd av vänner. Tack för er ?? Sedan dess har jag gått och tänkt på hur det har gått för honom. Idag ringde han mig. Han har två frakturer i ryggen och en punkterad lunga. Men han är vid liv och kommer få sitt vanliga liv tillbaka! ❤️Hans fru har sin man och hans barn har sin pappa. Jag vägrar ge efter för rädslorna men har definitivt fått ytterligare en tankeställare hur skört livet är ❤️❤️ Ska krama lite hårdare på mina nära och kära så fort tillfälle ges!

Ett inlägg delat av Emma Igelström (@emmaigelstrom)

Under sin aktiva simmarkarriär hann Emma Igelström ta fem VM-guld och tolv EM-guld. Efter karriären har hon bland annat blivit uppmärksammad efter att hon berättat om sin kamp mot bulimi. På senare år har hon tävlat i Iron man-tävlingar.

Emma Igelström är även aktuell i jubileumssäsongen av ”Mästarnas mästare” i SVT.

TEXT: Henrik Högström och Lina Arvidsson

FOTO: IBL, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…