Idol-vinnarens förvandling – Martin Almgrens enorma viktras

Martin Almgren viktras
Idol-vinnaren Martin Almgren bestämde sig för att börja leva mer hälsosamt. Idag har han tappat nitton kilo på sex veckor.
Annons

Martin Almgren, 30, vann Idol 2015. Sedan dess har hans karriär rullat på och tidigare i år tog han sig till final i Melodifestivalen där han slutade på en åttonde plats med låten A bitter lullaby.

Nyligen berättade han på sin Instagram att han nu skulle ta tag i sin hälsa. Han ville gå ner i vikt och börja leva ett sundare och mer hälsosamt liv.

Annons

Ärligt talat vet jag inte om jag kommer klara detta! Jag har försökt förut och då pajjat det, men tillskillnad från dom andra gångerna tänker jag nu skynda långsamt. Dessutom känns det som jag får rätt verktyg för att lyckas!!! Så beach 2025 here I come!!!! hahaha”, skrev han.

Annons

När Hänt träffar honom på Diabetesgalan avslöjar han hur det har gått.

– Det går bra, jag har gått ner nitton kilo på sex veckor.

Han håller fortfarande fast vid att han inte vill stress fram några resultat utan istället satsar långsiktigt. Förutom dagliga promenader har han lagt om kosten och tränar med en personlig tränare en gång i veckan.

– Jag har försökt att gå ner i vikt länge. Jag har varit tjock hela mitt liv ända sedan skolan, men i våras fick jag en tankeställare. Jag gick upp för en slalombacke när jag skulle hem och kände ”undrar hur länge till jag ens kommer orka detta”. Då växte det fram att jag måste jobba långsiktigt på min hälsa, berättar han.

Kommer i sina gamla kläder

Han känner av att han mår mycket bättre nu än förut. Dessutom har han sluppit att köpa sig en helt ny garderob.

– Jag samlar på saker så jag har inte slängt så mycket kläder genom åren. Nu kommer jag i mina gamla. Det är synd att de är så omoderna bara, säger han och skrattar.

Se Martins förvandling här:

FOTO: IBL/Karin Törnblom/Carolina Byrmo. Stella/ Pelle T Nilsson

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…