Hovet avslöjar: Därför tvingas prinsessan Madeleine betala förlossningen privat

Hovet avslöjar: Därför tvingas prinsessan Madeleine betala förlossningen privat
Hovet meddelar nu att höggravida prinsessan Madeleine kommer att föda i Sverige, och eftersom att hon inte är folkbokförd i landet kommer hon att bekosta förlossningen med privata medel.
Annons

Näst på tur att föda i Kungafamiljen är prinsessan Madeleine, 35. Nu meddelar Hovet att hon, som annars är bosatt i London med maken Chris O’Neil, 43, och barnen Leonore, 3, och Nicolas, 2, kommer att föda i Sverige. Hon kommer till hit i mitten av februari för att göra sig redo för sin förlossning, och barnet är beräknat att komma i någon gång i mars.

Annons

Men eftersom att Madeleine med familj inte är folkbokförda i Sverige kommer de behöva betala förlossningen med privata medel.

”Då Prinsessan Madeleine och hennes familj ej är folkbokförda i Sverige kommer de att med privata medel bekosta den vård som ges i samband med nedkomsten”, meddelar hovet.

Att prinsessan kommer att föda i Sverige har varit bestämt sedan länge.

– Det har legat i planeringen sedan en tid och nu valde vi att gå ut med den här informationen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Men vilket sjukhus det kommer att bli på vill de ännu inte gå ut med.

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…