Hovets kryptiska ord om prinsparets möte med Madeleine i USA

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip är på semester med familjen
Även kungafamiljen behöver en paus från vintermörkret ibland. För Expressen avslöjar hovets informationschef Margareta Thorgren att Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har varit familjesemester med småprinsarna Alexander och Gabriel i Florida.
Annons

I slutet av sommaren överraskade Prinsessan Madeleine, 36, och maken Chris O’Neill, 44, många när de avslöjade att de återvänder till USA. Inte nog med att de lämnade Sverige efter nästan åtta månader i landet – de hade redan genomfört flytten till Florida när nyheten blev känd.

Annons

Det långa avståndet har gjort det svårare för prinsessfamiljen att umgås med resten av kungafamiljen. Varken Madeleine eller Chris har närvarat vid några stora tillställningar under hösten, men de landade på svensk mark igen lagom till drottning Silvias födelsedagsfirande.

Den 23 december fyllde drottningen 75 år och firandet startade med ett födelsedagsseminarium på Oscarsteatern i Stockholm. På plats fanns alla Silvias barn.

Annons

Efter att ha firat jul och nyår i Sverige återvände prinsessan Madeleine och Chis med barnen till Florida. Och nu har även prinsessan Sofia, 34, och prins Carl Philip, 39, begett sig till de varma breddgraderna i USA.

Drottningen skyddar sig från solen

Enligt Expressen vill hovet inte uppge om prinsparet besökt prinsessan Madeleine och Chris i deras nya hem. Men det vi vet är att prinsessan Sofia och prins Carl Philip har tagit med sig barnen prins Alexander, 2, och prins Gabriel, 1, på semester till solen och värmen i Florida.

– När de var i USA så har hela familjen varit där, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Annons

Och under långledigheten har prinsparet passat på att klä sig mer ledigt i semesterns tecken. Prinsessan Sofia har haft på sig en armlös, vit sommarklänning och vita sneakers medan prins Carl Philip har setts i en kortärmad ljusblå pikétröja, khakigröna shorts och joggingskor.

Prinsparet har promenerat runt med vänner bland affärer och kaféer i Miami Beach. De besökte nyligen hästpolotävlingen Joe Barry Memorial Cup på International Polo Club i Wellington strax norr om Miami. På det eventet var prinsparet även i sällskap med kungen och drottningen som också varit i Florida efter nyår.

För att skydda sig mot den starka solen hade drottningen satt fast ett plåster under höger öga – på samma ställe där hon i höstas genomförde ett kirurgiskt ingrepp.

Annons

– Det plåstret har fungerat som solskydd. Drottningen gjorde ju ett ingrepp i november och det är inget mer än att det är ett solskydd, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Kungen och drottningen är nu tillbaka i Sverige, men prins Carl Philip och prinsessan Sofia har däremot inte några uppdrag inbokade förrän 30 januari och det är i nuläget oklart när de är tillbaka på svensk mark.

Nyfiken på hur prinsparets familj ser ut? Titta här:

FOTO: TT/Mikael Fritzon

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…