Hovets krisplan inför Madeleines förlossning – tvingas ställa in

Hovets krisplan inför Madeleines förlossning – tvingas ställa in
Prinsessan Madeleine beräknas föda i mars månad, men kungen och drottningens pressade schema kan hindra dem från att närvara på förlossningen. Nu berättar de om krisplanen inför det sjunde barnbarnets ankomst.
Annons

Att leva under ett pressat schema med många punkter på agendan är kungafamiljen vana vid, men just nu är det mer än vanligt. Prinsessan Madeleines förlossning ligger runt hörnet och de har svårt att få ihop allt tills dess. I helgen reste kung Carl Gustaf och drottning Silvia till Alperna på skidresa. Enligt Expressen är det en privat resa till skidorten Klosters där de får chansen att åka skidor utan den uppmärksamhet de annars får. Där stannar de till i mitten av mars.

Då kommer de tillbaka till Sverige i god tid till Madeleines förlossning, tänker man. Men bara fyra dagar efter de landet i Stockholm ska kungaparet fara vidare på nästa resa. Denna gång på en officiell resa till Mexico där de ska besöka 21:a upplagan av scoutmötet Baden-Powell Fellowship, kungen är hedersordförande i World Scout Foundation.

Annons

Prinsessan Madeleines och Chris O’Neils tredje barn är beräknat att komma under mars månad. Det blir kungaparets sjunde barnbarn och enligt tradition ska kungen informera regeringen om barnets namn vid en konselj efter en kunglig nedkomst. Därför vill kungen och drottningen inte gärna missa när deras barnbarn kommer till världen, trots att deras pressade schema tyder på annat.

– Det finns en planering runt prinsessan Madeleines förlossning och den tar hänsyn till familjen också, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet till tidningen.

Annons

Det som står i kungafamiljens officiella kalender är inte skrivet i sten och ändringar är tillåtet om det skulle krävas.

– Vi försöker att vara så transparenta som möjligt i vad kungafamiljen gör och lägger ut ett urval av deras officiella åtaganden på vår hemsida. Men det som ligger i den kalendern kan förstås komma att ändras, man behöver alltid ta hänsyn till vad som händer runtomkring, säger hon.

FOTO: Stella

Dela på:
Annons
Laddar