Hovets besked: Här kan du träffa prinsessan Madeleine i sommar

Prinsessan Madeleines nya bok Stella och hemligheten
Den 4 juni släpps prinsessan Madeleines barnbok Stella och hemligheten. Det här är platserna prinsessan ska besöka i samband med boksläppet.
Annons

I januari avslöjades fler detaljer kring prinsessan Madeleines, 36, barnboksprojekt Stella och hemligheten. Boken kommer att släppas på Bonnier Carlsen förlag i samarbete med World childhood fundation, en barnrättsorganisation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.

Annons

Madeleine har skrivit Stella och hemligheten i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson.

Under flera år har vi längtat efter att vår bok ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer”, skrev prinsessan Madeleine i ett pressmeddelande tidigare i år.

Annons

Det handlar prinsessan Madeleines bok om

Stella och hemligheten handlar om en nioårig flicka som flyttar till Sverige tillsammans med sin pappa. Väl i landet känns allt nytt och konstigt och det tar tid för Stella att vänja sig vid sin nya vardag. En dag berättar kompisen Elena en fruktansvärd hemlighet för Stella. Hemligheten skaver i Stella – vad ska hon göra?

Med sin bok vill prinsessan ge barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något känns fel. Målgruppen är barn i lågstadieåldern och deras föräldrar.

– Det är otroligt viktigt att våga prata med barn om övergrepp och rätten till integritet. Alla barn förtjänar att få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö. Genom att fler hjälper till att bryta tystnaden kanske vi kan nå dit tillsammans, säger prinsessan Madeleine enligt Svensk dam.

Annons

Prinsessan Madeleine till bokmässan i Göteborg

Boken kommer ut i butik den 4 juni. Den dagen kommer Madeleine att besöka Junibacken i Stockholm och delta i ett panelsamtal tillsammans med barnboksförfattaren Marie Oskarsson och förläggaren Ulrika Caperius från Bonnier Carlsen.

För den som inte kan få nog av prinsessan Madeleine och vill höra mer om boken kan man besöka bokmässan i Göteborg i september. Madeleine kommer att närvara under mässan och prata om boken Stella och hemligheten.

Stella och hemligheten ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med Childhood.

FOTO: Sören Andersson/TT, Mark Earthy/TT

Läs också:

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…