Hovet visar privata kärleksbilden på Victoria och Daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
10 år har gått sedan prins Daniel och kronprinsessan Victoria förlovade sig. För att fira detta delar Hovet nu med sig av en privat bild på kronprinsessparet.
Annons

Kronprinsessan Victoria, 41, förlovade sig med Daniel Westling, 45, den 24 februari 2009. Efter att kungen och regeringen gett sitt samtycke tillkännagavs förlovningen under en pressträff i prinsessan Sibyllas våning på Stockholms slott.

Strax därefter bestämdes det att vigseln skulle äga rum den 19 juni 2010. Bröllopet blev en storslagen heldag där artister som Agnes Carlsson, 30, och Björn Skifs, 71, stod för musiken. Efter vigseln i Storkyrkan genomförde brudparet en bröllopskortege genom Stockholm som tog omkring en timme.

Annons

I Rikssalen på Stockholms slott hölls sedan middagen där havskräfta, torsk och ärtsoppa var några av rätterna på menyn. Middagen blev en lång historia som avslutades först vid halv 12-tiden.

Prins Daniel och prinsessan Victoria har varit tillsammans sedan 2002 och träffades när Daniel var Victorias personliga tränare. Året innan förlovningen flyttade Daniel Westling in på slottet, dock utan att officiellt vara kronprinsessans sambo.

Kronprinsparet firar tio år sedan förlovningen

Idag är det hela tio år sedan kronprinsessparet förlovade sig. Detta firas bland annat genom att Hovet nu delar med sig av en privat bild på kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Intill bilden på Instagram har de skrivit:

”I dag, den 24 februari, är det 10 år sedan förlovningen mellan H.K.H. Kronprinsessan och herr Daniel Westling eklaterades på Kungliga slottet. Kronprinsessan och Prins Daniel är därför glada att dela med sig av detta privata foto som togs förra året”, skriver Hovet på Instagram.

Det är tydligt att bilden är uppskattad av Hovets följare. I kommentarsfältet är det många som hyllar och grattar Victoria och Daniel på den stora dagen:

”Grattis, kronprinsessan och Daniel. Fantastisk fin bild. Ni är så underbara för Sverige”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Så fina tillsammans! Grattis på årsdagen till förlovningen”, skriver en annan.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…