Hovet tvingas flytta på Victoria – på grund av Madeleines nya dotter

Hovet tvingas flytta på Victoria – på grund av Madeleines nya dotter
På grund av att prinsessan Madeleines dotter har kommit till världen tvingas hovet ändra på schemat. Nu är det Victorias namnsdag som hamnar i kläm.
Annons

Under fredagsmorgonen meddelade kungahuset att prinsessan Madeleine, 35, och Chris O´Neill, 43, hade blivit trebarnsföräldrar. Barnet beräknades födas någon gång i mitten av mars, och under torsdagkvällen hade Madeleine så starka värkar att paret fick bege sig till Danderyds sjukhus.

Annons

Klockan 00.41 föddes en liten flicka som hittills är namnlös. Namnet kommer i kunglig ordning att avslöjas under Te Deum som går av stapeln under måndagsförmiddagen.

Men just det ställer till det en hel del för hovet – för samma dag är det kronprinsessan Victorias, 40, namnsdag. Och enligt traditionen kommer hon att firas på inre borggården vid Stockholms slott.

Annons

Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, bekräftar för Svensk Dam att de tvingats ändra om i schemat efter förlossningen.

– Kronprinsessans namnsdagsfirande kommer att genomföras på måndag, men tiden kommer att flyttas till klockan 15.00, säger hon.

Under fredagen tvingades hovet dessutom att styra upp att få hem de nyblivna morfäldrarna. Kungen och drottningen befann sig nämligen på semester i Schweiz, men så fort de nåddes av nyheten att deras yngsta dotter fött barn bokades de in på första bästa flygplan hem till Sverige.

FOTO: Ibl

Dela på:
Annons
Laddar