Hovet ställer in pressträffen – mystiska beskedet efter Madeleines förlossning

Hovet ställer in pressträffen – mystiska beskedet efter Madeleines förlossning
I natt födde prinsessan Madeleine en dotter på Danderyds sjukhus i Stockholm. Nu meddelar hovet att det inte blir någon presskonferens.
Annons

Under torsdagskvällen åkte prinsessan Madeleine, 35, till Danderyds sjukhus norr om Stockholm med kraftiga värkar. Hon lades in omedelbart och bara några timmar senare hade Sverige fått en ny prinsessa.

– Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj och att Leonore och Nicolas har fått sitt efterlängtade syskon. De ser mycket fram emot att träffa sin nya lillasyster, säger stolte pappan Chris O’Neill, 43, i ett pressmeddelande.

Den lilla flickan vägde 3465 gram och är 50 cm lång.

Under morgonen bekräftade hovet att den kungliga förlossningen:

”Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Madeleine fredagen den 9 mars 2018 klockan 00.41 nedkom med ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus. Såväl mor som barn mår bra”, löd pressmeddelandet.

Chris O’Neill var med under hela förlossningen. Till skillnad från tidigare år kommer Chris O’Neill inte hålla en presskonferens. Detta meddelade hovet under fredagsförmiddagen.

– Vi har valt att inte hålla någon presskonferens den här gången. Det är alltid beroende på olika tidsaspekter och så vidare, säger hovets presschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Kungliga pappor har som tradition att möta pressen och berätta om babylyckan. Det gjorde Chris O’Neill efter dottern Leonores, 4, födelse i New York liksom efter sonen prins Nicolas, 2, förlösts på Danderyds sjukhus 2015.

Även prins Carl Philip, 38, samlade till presskonferens efter båda sina söner sett första ljus.

Prins Daniel, 44, har med stolthet tagit emot pressen på sjukhuset efter ha blivit pappa till såväl Estelle, 6, och Oscar, 2.

Vem minns inte hans känslostorm efter prinsessan Estelles födelse:

”Mina känslor är lite all over the place”.

Annons
Annons

Härligaste syskonparet – här bevisar Leonore och Nicolas att älskar varandra (och att busa):

Foto:  Ibl

Dela på:
Annons
Laddar