Hemliga samtalet får Leif GW att dissa statsministern – i sändning: ”Respektlöst”

Hemliga samtalet får Leif GW att dissa statsministern – i sändning: ”Respektlöst”
När statsministern Stefan Löfven gästar ”Veckans brott” gör Leif GW Persson något som får tittarna att reagera. Han tar upp telefonen mitt i intervjun.
Annons

I tv-programmet “Veckans brott” på SVT gästade statsministern Stefan Löfven, 60, för att prata om problematiken med gängskjutningar och på plats var även kriminologiprofessorn  Leif GW Persson, 72, som är en av de som leder programmet. Samtalet rör sig runt gängbildningarna och hur man ska hanterade detta.

Annons

Precis när Stefan börjar berätta hur planen ser ut, tar Leif helt sonika upp sin mobil och börjar fingra på den. Något som väckt reaktioner:

– Sånt bekymrar inte mig. Om jag får ett viktigt meddelande på min telefon är det klart att jag kollar det även om statsministern är där, säger han.

Annons

Men vad som var så viktigt i telefonen vill han inte svara på, och avfärdar det istället som ”något hemligt”.

Etikettexperten Mats Danielsson är dock lite kluven till utspelet:

 – Självklart är det så att det är respektlöst. Man plockar inte upp mobiltelefonen och börjar pilla på den oavsett vem man sitter med. Det är av respekt för den andra personen, att den pratar. Så svaret är nej, så gör man inte, säger han till Aftonbladet, och fortsätter:

– Han skiter ju i alla sådana här regler på ett småcharmigt sätt, och han är i den positionen att han kan kosta på sig det.

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar