Hemliga kampen bakom Estelles födelesedagspresent: ”Har fasat för den…”

Hemliga kampen bakom Estelles födelesedagspresent: ”Har fasat för den...”
Förberedelserna inför prinsessan Estelles 6-årsdag har varit stora. Nu avslöjas vad hon får i gåva – och presenten är ganska udda.
Annons

Idag bjuds det på prinsesstårta på Haga slott. Kronprinsessan Victorias, 40, och prins Daniels, 44, dotter prinsessan Estelle fyller sex år och många spännande presenter ska öppnas.

Någon som verkligen har lagt sin panna i djupa veck och ansträngt sig till max för att göra Estelle nöjd, är den östgötska guldsmeden Margareth Sandström. Estelle är ju som bekant hertiginna av Östergötland och varje födelsedag har hon fått en liten berlock att hänga i sitt armband hon fick av länet på sin ettårsdag.

Annons

– Den här landskapssymbolen var svårast hittills. Jag har fasat för den med alla ben och spröt, men jag känner mig nöjd med resultatet, säger Margareth Sandström, säger hon till SVT Öst.

Tidigare år har berlockerna föreställt de östgötska landskapssymbolerna: svan, gädda, kantkremla och vattenstjärna. I år föreställer berlocken en läderbagge som är länets landskapsinsekt. Själva armbandet länkas samman av landskapsblomman blåklint.

Annons

Varje år fram till hennes nionde födelsedag kommer prinsessan Estelle att få nya berlocker till armbandet.

Foto: Ibl, Kungahuset

Dela på:
Annons
Laddar