Gunhild Stordalens kamp mot sjukdomen – maken om vändningen

Gunhild Stordalens nya kamp mot dödssjukdomen – maken om vändningen: ”Allvarligt”
Gunhild Stordalen har kämpat mot sjukdomen systemisk skleros i flera år. I våras fick hon återigen en allvarlig infektion. Nu berättar maken Petter Stordalen om den tuffa tiden.
Annons

2014 drabbades Gunhild Stordalen, 40, av sjukdomen systemisk skleros. En allvarlig och sällsynt sjukdom som bland annat drabbar immunförsvaret och ger ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ. Gunhild, som till vardags arbetar som läkare och miljöaktivist, har sedan sjukdomsbeskedet kämpat för sitt liv. I upp och nedgångar har hon på sociala medier varit öppen med kampen.

Petters stöd under tuffa tiden

Gunhilds man, hotellmiljardären Petter Stordalen, 56, är ett stort stöd och tidigare i år berättade han att Gunhilds sjukdomstillstånd äntligen stabiliserats.

Annons

– Jag har inte sett henne så bra sedan innan hon blev sjuk. Jag har inte sett henne så bra på väldigt många år, berättade han då i programmet Renées brygga.

I programmet berättade han även att ett återfall skulle kunna innebära livsfara för Gunhild, men att ingen sorg eller rädsla existerar.

Annons

– Jag var bestämd på att någon sorg har vi inte förrän det är slut. Tills dess ska vi kämpa, oavsett hur och oavsett hur lång tid det tar. Det är inte på tal om att ge upp.

”Det var allvarligt”

Tidigare i år försvann Gunhild från sociala medier under en tid och förklarade sedan varför.

”Jag har varit borta ett tag eftersom att jag inte mått bra på grund av en infektion”, skrev hon då på sin Instagram.

”Men dessa två gör livet mycket bättre”, fortsatte Gunhild och refererade till en bild på sig själv, Petter och parets hund.

Nu talar Petter Stordalen ut om den tuffa tiden paret återigen gått igenom efter Gunhilds insjuknande.

– Det var allvarligt. Men vi hade tur och kunde komma till ett bra sjukhus och få den rätta behandlingen, säger han till GT.

Efter några tuffa månader blev Gunhild tillslut bättre och hyllas nu av maken.

– Gunhild är en mycket tuff tjej och hon sa bara: ”Nu måste vi igenom det här”. Och nu är hon igenom det. Hon är så frisk som jag inte sett henne på många år, berättar han till tidningen.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…