Glädjebeskedet: Här är Disneys nya trailer till Dumbo

DIsneys nya trailer till Dumbo är släppt.
Nu är det inte länge kvar till premiären av Dumbo! I november släpptes första trailern och nu ger Disney ännu en glimt av vad som komma skall. Se trailer nummer 2 här:
Annons

Den 29 mars smäller det! Då får vi återigen se elefanten Dumbo på bioduken – 77 år efter att originalet släpptes 1941. De senaste åren har Disney satsat stort på att lansera nya versioner av de klassiska Disney-filmerna, både otecknade och med näst intill verkliga animeringar.

Än så länge har filmer som Skönheten och odjuretNötknäpparen och Christopher Robin och Nalle Puh kommit, och ännu fler är att vänta. I november släpptes trailern till en av de mest efterlängtade nyinspelningen av alla – Lejonkungen – och Disney-fansen jublade. Några månader tidigare släpptes även den första trailern till Dumbo. Och nu släpps ännu en sneak peak från Disneys håll. Lycka på hög nivå!

Annons

Berättelsen om cirkuselefanten Dumbo, vars öron är så stora att han kan flyga med dem, är skriven av författarna Helen Aberson och Harold Pearl. Filmen Dumbo handlar alltså om en liten elefant som föds på en cirkus. Han får namnet Jumbo Jr. Men på grund av sina stora öron retas han och kallas för Dumbo, och i ett försök att skydda sonen blir mamman inlåst och bortförd till följd av hennes våldsamhet. Men det ska visa sig att de stora öronen inte är så dumma ändå – de gör nämligen så att Dumbo kan flyga.

Från mörker till action och färg

I den första trailern blandas sorg med lycka och spänning, och barnen på cirkusen gör allt för att Dumbo och hans mamma ska kunna återförenas igen. Den nya trailern släpptes som en reklamfilm under söndagens Grammy Awards 2019. Till skillnad från den första trailern är den fylld av action och färg, vilket ger fansen ännu en glimt om vad som komma skall den 29 mars.

Regissören bakom filmen är Tim Burton som har gjort sig känd för en rad hyllade och färgsprakande filmer, bland annat Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (2016), Alice i Spegellandet (2016), Alice i Underlandet (2010) och Kalle och Chokladfabriken (2005).

– Dumbo var alltid en av mina favorithistorier från Disney. Det är en väldigt fin historia, och också väldigt enkel och grundläggande – jag tror att det är därför folk gillar den så mycket. Den handlar om en outsider, någon som missförstås, och jag har alltid dragits till sådana historier, sa Tim Burton till People förra året.

I rollerna i Dumbo ser vi bland annat Danny Devito (Smallfoot), Colin Farrell (Fantastiska vidunder och var man hittar dem) och Eva Green (Miss Peregrines hem för besynnerliga barn).

Se trailer nummer 1 till Dumbo här:

Se trailer nummer 2 här:

FOTO: Disney

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…