”Farmen”-vinnaren kan ha brutit mot TV4:s regler: ”Kan finnas en risk”

Igår kammade Stefan Eriksson hem "Farmen”, men redan före finalen florerade rykten om att vinnaren redan berättat om vinsten.
Annons

Det var i söndagens finalavsnitt av ”Farmen” som deltagaren Stefan Eriksson, 28, korades som vinnare efter en tuff final mot Helena Hedqvist, 24. Stefan lämnade dokusåpan med titeln ”Årets farmare” och en halv miljon kronor i prispengar.

Annons

Men nu framkommer det att Stefan Eriksson kan ha brutit mot TV4:s regler. ”Farmen” spelades nämligen in i somras och därför måste deltagarna skriva på ett sekretessavtal, för att utgången inte ska avslöjas i förväg. Enligt uppgifter till Aftonbladet har det dock florerat rykten om att vinnaren själv redan berättat om vinsten.

TV4 tillbakavisar dock spekulationerna. Enligt kanalen är det vanligt förekommande rykten, menar pressansvarige Anders Edholm.

– Man ska komma ihåg att det är väldigt mycket rykten om ”Farmen” men även andra förinspelade format som engagerar mycket. Vi på produktionen och på TV4 får ständigt in tips från både deltagare och tittare, säger Anders Edholm till Aftonbladet.

Annons

Under finalveckan undersökte TV4 ryktena som spreds på sociala medier och kom fram till att ingen deltagare brutit mot sekretessavtalet.

– Vi har inte någon information om att någon av deltagarna har pratat. Vi är faktiskt rätt säkra på att de sköter sin sekretess, säger Anders Edholm till tidningen och fortsätter:

– Det är klart att det kan finnas en risk. Men av den informationen vi har fått så är det åtminstone ingen av deltagarna som har pratat. Jag har väldigt svårt att se att någon skulle göra det. Det är i sådant fall någon i deras närhet som fått reda på det här och pratat mer om det i sådant fall.

Foto: TV4

Dela på:
Annons
Laddar