Familjens vackra farväl till Barbro ”Lill-Babs” Svensson – här förs hon till sista vilan

Familjens vackra farväl till Barbro ”Lill-Babs” Svensson – här förs hon till sista vilan
I dag begravs den folkkära Barbro ”Lill-Babs” Svensson i sin älskade hemort Järvsö. I ett grönskande Hälsingland fick familj och vänner ta farväl.
Annons

Den 3 april gick en av Sveriges starkast lysande stjärnor ur tiden. Barbro ”Lill-Babs” Svensson blev 80 år. Under måndagen begravdes hon i Järvsö kyrka i ett soligt Hälsingland. Strax innan 12 började familj och vänner att anlända till kyrkan, som rymmer 950 personer. Men redan tidigt på morgonen strömmade folk till kyrkan, skriver Aftonbladet. De nära vännerna Siw Malmkvist, 81, och Ann-Louise Hanson, 74, kom båda klädda i vitt för att hedra sin kära vän Lill-Babs.

Annons

– Jag och Siw bestämde det tillsammans. Barbro var inte mörk, hon var ljus, säger Ann-Louise Hanson till Aftonbladet.

Drygt 500 gäster var speciellt inbjudna till begravningen, men det fanns även plats för allmänheten. I kyrkan läste ex-maken Lasse Berghagen, 73, upp en egenskriven dikt och dottern Kristin Kaspersen, 48, läste ur texten ”Profeten” – som Barbro introducerade för Kristin när hon gick i gymnasiet. Kristin avslutade med orden ”jag älskar dig mamma”.

På plats var även Pernilla Wahlgren, 50, Charlotte Perelli, 43, och maken Anders Jensen,41, vännen Alexandra Charles och artisten Jan Johansen.

– Jag kommer att minnas Barbro som det ljus hon var, säger Jan.

Artisten och vännen Andreas Johnsson, 48, framförde låten ”The girl I love” av Gershwin och efter ceremonin bars kistan ut av bland annat Barbros barnbarn.

Redan i går fick allmänheten möjlighet att hedra den bortgångna stjärnan under en minnesgudtjänst i storkyrkan i Stockholm. Där var flera av hennes artistkollegor för att ta ett sista farväl. Under gudstjänsten uppträdde bland annat Barbros döttrar, Monica Svensson, 62, Malin Berghagen, 52, och Kristin Kaspersen, 48, som hyllades sin mamma med en sång. Låten de framförde heter ”Om du inte fanns” och är egenskriven av Kristin Kaspersen tillsammans med Malin Berghagens exmake Tommy Nilsson, 58.

– Om inte du fanns skulle nog vi vara någon annan än i dag, sjöng döttrarna tillsammans i slutet av sången, och vände sig mot en stor bild av Lill-Babs i kyrkan.

Under uppträdandet sågs flera gäster bryta ihop i tårar i kyrkan.

Annons

Lill-Babs slog igenom på 50-talet när hon sjöng i olika orkestrar. Tillsammans med sina musiker åkte hon runt i hela Sverige och har uppträtt på nästan varenda folkpark i hela Sverige.

Under sina år som artist hann hon med med ett antal stora krogshower, revyer och musikaler. Hon har även varit programledare och ständigt turnerat runt i Sverige för att möta sin publik och sina fans. Den sista produktionen hon medverkade i var i SVT:s dramaserie Bonusfamiljen. Hon gick bort innan hon hann spela in en tredje säsong av serien. Nu får Barbro ”Lill-Babs” Svensson vila i frid. 

Den 3 april bekräftade döttrarna hennes bortgång i ett gemensamt uttalande på Instagram.

Annons

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila.”, skrev de.

Barbro gick bort efter en kort tids sjukdom. Hon tillbringade sin sista tid på sjukhus och somnade in omgiven av sina nära och kära.

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…