Emma Igelström om kampen mot tumören: ”Totalt utmattad”

Emma Igelström om kampen mot tumören i livmodern.
I sju månader har simstjärnan Emma Igelström kämpat mot en tumör i livmodern. Nu väljer hon att berätta om den tuffa tid hon gått igenom – och synen på framtiden.
Annons

39-åriga Emma Igelström är en av Sveriges mest kända simmare och har bland annat fyra VM-guld och tre EM-titlar i bagaget. När den idrottsliga karriären i bassängen tog slut fortsatte hon vara en populär profil för svenska folket. Bland annat som deltagare i SVT:s Mästarnas mästare.

Men på sistone har Emma Igelström gått igenom en tuff tid, som hon valt att hålla hemlig – fram tills nu. I ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram berättar Emma Igelström att hon för sju månader sedan fick veta att hon har en tumör i livmodern. Valet att berätta har inte varit helt lätt.

Annons

”Funderat ett tag på hur man berättar något man egentligen själv förnekar. Eller överhuvudtaget om jag ska berätta. Jag har ju liksom alltid varit öppen med mitt mående. Varenda gång jag varit det har jag fått så mycket stöd och igenkänning att jag tyckt det var värt det. Jag är så trött på att låtsas som att det är bra hela tiden”, skriver Emma i inlägget.

”Jag är inte rädd för tumörer”

Emma Igelström förklarar att hon kämpat mot tumören i sju månader, som känts som de längsta månaderna i hennes liv. Tiden i vården blev längre än Emma först hade trott.

”Men jag visste att något var fel. Jag känner min kropp. Men nu är det äntligen utlopp. Om några veckor ska skiten bort”, skriver hon och fortsätter:

”Jag har en tumör i min livmoder. En snäll sort säger de. Jag är inte rädd för tumörer. Rädslan över det är inte kämpig. Inte ett dugg. Jag har under sju månader haft en överjävlig smärta under menstruationen som numera varar två veckor. Jag har strålats, jag går på starka smärtstillande, jag har låga blodvärden, jag får äta järntabletter, tabletter för magen för jag får ont i magen av järntabletterna. Jag är helt sänkt efter de veckorna. Totalt utmattad. Trött så att jag gråter, trött så att jag inte orkar göra något mer än precis det som krävs av mig. Petar någon på mig bryter jag ihop”.

Varje fysisk aktivitet är en vinst, menar Emma, som nu bara önskar sig en enda sak: Att kunna vakna en morgon och känna sig pigg, glad och inte ha ont. Emma är övertygad om att den dagen kommer – och längtan är stor.

”Jag har nog aldrig längtat efter något så mycket. Jag är så sjukt glad över alla de som finns i min närhet just nu. Ni är bäst!”, skriver Emma Igelström.

View this post on Instagram

Funderat ett tag på hur man berättar något man egentligen själv förnekar. Eller överhuvudtaget om jag ska berätta. Jag har ju liksom alltid varit öppen med mitt mående. Varenda gång jag varit det har jag fått så mycket stöd och igenkänning att jag tyckt det var värt det. Jag är så trött på att låtsas som att det är bra hela tiden. I sju månader har jag kämpat. Kan vara de längsta månaderna i hela mitt liv. Det tog längre tid i vården än vad jag trott va möjligt. Men jag visste att något var fel. Jag känner min kropp. Men nu är det äntligen upplopp. Om några veckor ska skiten bort. Jag har en tumör i min livmoder. En snäll sort säger de. Jag är inte rädd för tumörer. Rädslan över det är inte kämpig. Inte ett dugg. Jag har under sju månader haft en överjävlig smärta under menstruationen som numera varar två veckor. Jag har strålats, jag går på starka smärtstillande, jag har låga blodvärden, jag får äta järntabletter, tabletter för magen för jag får ont i magen av järntabletterna. Jag är helt sänkt efter de veckorna. Totalt utmattad. Trött så att jag gråter, trött så att jag inte orkar göra något mer än precis det som krävs av mig. Petar någon på mig bryter jag ihop. Varenda fysisk aktivitet är en vinst. Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont. Jag vet att den dagen kommer, och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket. Jag är så sjukt glad över alla de som finns i min närhet just nu. Ni är bäst! ❤️ Jag hoppas alla respekterar att jag vill inte uttala mig mer om det just nu. Av respekt till mig själv men också mina närmaste. Den tiden kommer sen.

A post shared by Emma Igelström (@emmaigelstrom) on

FOTO: TT/Patrik C Österberg, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…